Біля озера Світязь хотіли побудувати атомну електростанцію. СПОГАДИ

Біля озера Світязь хотіли побудувати атомну електростанцію. СПОГАДИ
Колись біля озера Світязь могли побудувати атомну електростанцію.

Про це пишуть Хроніки Любарта.

"Коли я працював в обласній архітектурі, нам довелося обирати місце для атомної електростанції: перше місце біля озера Світязь, потім біля Ковеля на річці Турія. Незабаром цю працю забрали рівненчани і поставили її на річці Стир на карстовій породі. За це їм дали інститут водного господарства – луцьке керівництво відмовилось від нього. Обрали місце для цивільного аеродрому з аеропортом. Рівненчани дали 50 гектарів поля, ми віддали 50 гектарів лісу", - йдеться у спогадах архітектора Святослава Сухоставця.

Він також пригадав співпрацю та втілені проекти з тодішнім начальником Волинського обласного відділу у справах будівництва та архітектури Олександром Руденком:

"Робота захоплювала попри мізерну зарплатню 62 карбованці 60 копійок. Було дуже цікаво : працювали інколи по суботах і неділях. Руденко робив прив'язки до пам'ятників у Колках, Маневичах, проекти «Крайня Хата» і ресторан «Зелений Гай», зупинки автобусів на оновлених трасах, планування кварталу у селі Комсомолець, квартал у Турійську".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АЕС, Світязь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Забув згадати комуняка всі атоми будувались біля кордону щоб їх підірвати у випадок війни
Відповісти
Вася-не хами ,і протрезвій,ато навіть правільно себе назвати не можеш.А вся правда в тому,що у 1-го сека Палажченка була дача на острові- і на хирів йому під боком аес?Чи може я помиляюсь?Старіші шачани-ау!!!!
Відповісти