В Україні об'єднаються дві партії

В Україні об'єднаються дві партії
Українська народна партія і Народний Рух України зіллються.

Зараз працює робоча група з представників Української народної партії і Народного Руху України, яка готує пропозиції щодо об’єднання двох партій. Коли всі пропозиції будуть підготовані, тоді буде прийматись остаточне рішення, - розповів ІА ZIK заявив голова УНП Юрій Костенко (на фото).

На травень запланований з’їзд УНП і НРУ, але чи це буде «з’їзд об’єднання», чи буде окремо з’їзд кожної партії, ці питання, за словами Костенка, будуть вирішенні десь у межах двох тижнів.

Водночас голова УНП зазначив, що закон про політичні партії не передбачає механізму об’єднання двох партій, тобто процедура ця юридично не прописана.

За словами Костенка, в українській політиці почали формуватися нові тенденції, суть яких полягає у створенні біполярної політичної системи, де дві політичні сили, між собою конфронтуючи, борються за владу. І така модель реалізована сьогодні в українській політиці, бо з одного є боку влада, а з іншого – об’єднана опозиція.

«Тому питання щодо об’єднання з Рухом ми розглядаємо у контексті більш потужного, правоцентристського об’єднання, а в майбутньому – єдиної партії, яка здатна буде знову повернутися у велику політику і боротися за більшість у Верховній Раді України», – заявив голова УНП.

«Виходячи зі свого майже 25-літнього досвіду роботи в українській владі на різних посадах в різних державних інституціях, можу сказати однозначно: те, що не відбулося в Україні, – це все наслідок того, що в нас жодного разу у парламенті не була сформована правоцентристська більшість, яка би мала рецепти як для формування національної політики, так і для проведення системних економічних реформ. Усі без виключення більшості у Верховній Раді України мали спочатку відверто лівий характер – до 2000 року, коли комуністи і соціалісти контролювали більшість, а потім – ліво-популістський характер, який ніколи не дозволяв ухвалювати системні рішення», – додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УНП, НРУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.