«Я би й сьогодні вже пішов у відставку, якби дійсно така можливість була», – голова Луцької РДА

«Я би й сьогодні вже пішов у відставку, якби дійсно така можливість була», – голова Луцької РДА
Голова Луцької районної державної адміністрації Тарас Яковлев розповів про адміністративно-територіальну реформу та своє перебування на посаді після того, як в Україні змінився Президент.

Про це він розказав 23 травня в прямому ефірі ток-шоу Протилежний Погляд LIVE на «12 телеканалі», пише "Конкурент".

«Я сподіваюся і вірю, що попри те, що у нас змінився лідер, Президент, ця реформа буде доведена до кінця... Точка неповернення вже пройдена. На сьогодні необхідно просто реформувати адміністрації – районні і облдержадміністрацію», – зауважив Тарас Яковлев.

Також додав, що нині є концепція, яка розглядається експертами, її вже показують депутатам у Верховній Раді, відповідно до якої на території України буде 101 префектура. На Волині таких префектур має бути попередньо чотири.

Зі слів голови Луцької РДА, луцька префектура має виконувати функції ОДА.

«Основні функції цих префектур – це здійснення контролю за дотриманням чинного конституційного законодавства органами місцевого самоврядування. Я хотів би, щоб це наступило найшвидше. Навіть я, голова адміністрації, хочу це все віддати. Хай би вже керували органи місцевого самоврядування. Але це буде мінімум через півтора року, не раніше», – зауважив Яковлев.

І додав, що за його прогнозами склад голів адміністрацій (обласної і районної) зміниться мінімум на 95 %.

«Я би й сьогодні вже пішов у відставку, якби дійсно така можливість була. Якби не позачергові вибори, то шансів у мене звільнитися було би набагато більше, щоб зайшла вертикаль нинішнього Президента. А так, певно, доведеться мені ще працювати до того, коли буде сформований новий уряд», – відповів Тарас Яковлев.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бідненький... Яка самопожертва... Скільки страждань у цих очах...
Відповісти
Тарасе ! Хоч би який розумний ти не був, але ти завжди був, є і будеш маріонеткою і знаємо чиїм ставлеником. А мав би бути, в першу чергу, професіоналом, незалежним, принциповим, і порядним. Ось тоді тебе би цінили всі, хто би там зверху над тобою не був. А так ти всього навсього каліф на годину. І ось те клеймо на тобі вже буде назавжди.
Відповісти
Останні новини
«Я би й сьогодні вже пішов у відставку, якби дійсно така можливість була», – голова Луцької РДА
24 травень, 2019, 18:36