«Волинська княжна»: кому дістався титул та корона. ФОТО

«Волинська княжна»: кому дістався титул та корона. ФОТО
У неділю, 26 травня, об 11-й годині на Театральному майдані в Луцьку стартував історичний фестиваль «Волинська княжна».

Маленькі феї та граційні княжні – вони ж головні суперниці конкурсу – у супроводі відважних лицарів пройшлися луцькою «стометрівкою» та під звуки чарівної скрипки зайшли на територію замку Любарта, інформує власкор інтернет-видання «Волинь24».

Організатори фесту прагнули не просто відтворити атмосферу середньовічної доби, а першочергово презентувати культуру нашого регіону, створити таку артплощину, де б могли спілкуватися обласний центр та об‘єднані територіальні громади.

Учасники презентували народні ремесла, які культивують у їхній громаді. Приміром, у Копачівській ОТГ Рожищенського району живуть та працюють професіонали зі створення цукеркових букетів та виробів із соломи. Оксана Матвійчук та Надія Дика цим займаються близько десяти років.



Поряд – Турійська ОТГ. Її голова Олексій Безсмертний підтримав бажання двох сестер – Злати (9 років) та Аміни (5 років) Болкуневичів – взяти участь у конкурсі «Феї Луцького замку». Малі красуні таки отримали відзнаки, щоправда, у різних номінаціях.


Вишнівська ОТГ Любомльського району відрядила здобувати корону Божену Федончук – Фею гармонії, яка пізніше отримала свою нагороду. А от Ірина Зінчук змагалася за звання «Волинської княжни».


Свою індивідуальність учасниці доказували у чотири етапи: дефіле в історичних костюмах, танцювальна постановка, представлення образу, творчий конкурс. Усі вони на відмінно впоралися із завданням, і на завершення змагання елегантні тіари виблискували серед зачісок фей та княжних.


Зрештою, перемогу здобула Світлана Халижук.

Світлана Халижук (на фото зліва)
Світлана Халижук (на фото зліва)

Поки конкурсантки мірялися красою, на гостей свята чекали різні забавлянки: майстер-класи із ліплення на гончарному крузі та розмальовування медових пряників, соломоплетіння, бодіарт, бісероплетіння і лицарські бої.


Найпопулярнішою була стрільба з лука – підлітки задля можливості відчути себе Робін Гудом терпляче стояли у черзі.


Під кронами старих дерев заховалися гончарі із готовими виробами. Кожен міг за помірну ціну придбати глиняного дзвоника чи співучого свищика для малечі, а вимогливі господині купували екологічно чистий посуд задля здоров‘я своїх родин.



Також організатори подбали і про наймолодших учасників – на фесті діяла локація для розваг діток.




Учні Луцької художньої школи розмістилися у різних куточках замку – вони творили малюнки з натури.


Завітала в замок Любарта і весільна пара. Молодята фотографувалися на фоні древніх стін.



На жаль, гостей на фестивалі було небагато – надто часто в місті відбуваються різні імпрези, тож лучани здебільшого проігнорували захід.
Світлана Халижук (на фото зліва)
Світлана Халижук (на фото зліва)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.