Жахлива стрілянина у США: чиновник розстріляв 12 колег

Жахлива стрілянина у США: чиновник розстріляв 12 колег
У місті Вірджинія-Біч на східному узбережжі США держслужбовець влаштував стрілянину в муніципальному комплексі.

За останніми даними, його жертвами стали 12 людей. Сам стрілець також загинув, - пише ВВС Україна.

Перші повідомлення про стрілянину у місті, що розташоване за 355 км від Вашингтона, поліція отримала близько 16 години за місцевим часом (23 години за Києвом).

Стрілець відкрив вогонь в муніципальному комплексі неподалік мерії і будівлі суду. У комплексі розташовані офіси комунальних служб міста.

Шеф поліції міста Джим Сервера розповів, що стрілянину влаштував незадоволений співробітник комунальних служб міста з багаторічним стажем. За даними видання Wall Street Journal, чоловік працював довго, а потім його звільнили.

У поліції вважають, що стрілець діяв один. Сервера повідомив, що стрілок зайшов до будівлі муніципального комплексу і "відразу почав без розбору стріляти".

Керівник поліції сказав, що місце злочину виглядало "жахливим" і нагадувало "зону бойових дій".

"У нас багато жертв, багато <поранень> зі смертельними наслідками. У нас одинадцять загиблих. Ще шість людей в лікарні, у мене немає інформації про їхній стан", - заявив на прес-конференції Сервера.

За його словами, один з потерпілих - офіцер поліції, але його врятував бронежилет. На місці події працюють співробітники ФБР. Сервера додав, що у нього "немає слів", щоб описати цей інцидент. "Жодному шефу поліції, ніде в країні не хочеться стояти і повідомляти таку інформацію", - сказав він.

Пізніше стало відомо, що загинули не 11, а 12 людей. Сам стрілець був також убитий - в перестрілці з поліцією.

Поліцейські повідомили, що на місці стрілянини знайшли пістолет і гвинтівку. За попередніми даними, вбивця придбав зброю законним шляхом.

Одна зі свідків стрілянини на ім'я Меган Бентон розповіла телеканалу Channel 13, що вона з ще 20 колегами забарикадувалася в одному з приміщень, використавши столи. Вона стверджувала, що чула постріли і крики поліцейських "лягайте". "Ми намагалися сидіти якомога тихіше", - сказала вона.

"Найстрашніший день в історії Вірджинії-Біч. Постраждалі - це наші друзі, наші співробітники, сусіди і колеги", - сказав мер міста Боббі Дайер.

"Це трагічний день для Вірджинії-Біч і всього нашого штату", - заявив губернатор Вірджинії Ральф Нортем. Він додав, що їде в місто, де сталася стрілянина.

Вірджинія-Біч - місто на березі Атлантичного океану в гирлі Чесапикської затоки. Там живе близько 450 тисяч людей.

Президенту США Дональда Трампа повідомили про стрілянину. За даними сайту Gun Violence Archive, який відстежує випадки стрілянини у США, розстріл в Вірджинія-Біч - це 150-й випадок стрілянини в країні тільки за 2019 рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
удалите,пожалуйста! .
Відповісти