У Луцьку розпочався карнавал повітряних куль. Літали над «Суперновою». ФОТО

У Луцьку розпочався карнавал повітряних куль. Літали над «Суперновою». ФОТО
У Луцьку розпочався Карнавал повітряних куль. Один із перших польотів стартував із території житлового комплексу «Супернова», який зводить Будівельна компанія «Інвестор».

Політ тривав годину, найвища точка, на яку піднялися – 650 метрів. У політ представники компанії запросили своїх клієнтів – мешканців одного із збудованих ними будинків, інформує Перший.

«Краєвид на «Суперновою» – неймовірний, просто дух захоплює. Під час польоту наш пілот Юрій розповів стільки цікавого про повітряні кулі… Виявляється, повітряну кулю винайшли французи, два брати Монгольф'є. Їхній батько мав паперову мануфактуру, відповідно кулю зробили саме з паперу. Для експерименту першими на ній полетіли тварини, приземлення було вдалим. Це наштовхнуло братів на думку, що наступного разу мають полетіти люди. Але куля, яка мала піднімати в небо людей, виявилася задорогою для сімейного бюджету. Тому вони звернулися до Людовіка XVI, який підтримав ідею і дав кошти. Той швидко погодився, бо брати сказали, що куля буде військовим об'єктом і з неї можна буде спостерігати за ворожими позиціями», – розповіла менеджерка відділу продажів «Інвестора» Вікторія Собуцька.

Політ над «Суперновою» здійснив пілот Київського повітроплавального товариства «Монгольф’єр» Юрій Машинський. Після польоту провели офіційну посвяту команди у «повітроплавців» і видали дипломи про присвоєння «дворянського титулу – Наша небесна високість».

Карнавал повітряних куль у Луцьку триватиме два дні: 1-2 червня.



Фото: Павло БЕРЕЗЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.