Поширені бухгалтерські помилки, які шкодять бізнесу*

Поширені бухгалтерські помилки, які шкодять бізнесу*
Бухгалтерія необхідна для будь-якого бізнесу. В невеликих компаніях обліком може займатися сам власник. У більших організаціях цю функцію бере на себе відповідний спеціаліст. Навіть невеликі помилки у такій роботі можуть призвести до вельми неприємних наслідків. Щоб уникнути цього, скористайтеся послугами професійних консультантів на euracons.com.ua. Компанія «Євразія Консалт» надає клієнтам досвідчених бухгалтерів, перевіряє правильність ведення обліку, бере на себе складання звітності та багато інших функцій. Завдяки цьому ви робите діяльність компанії більш успішною та захищаєте її від можливих проблем з контролюючими органами.

Приклади неправильної бухгалтерії

Деякі з поширених бухгалтерських помилок:

• Пропущені витрати. Завдання спеціаліста – вказати в декларації більше витрат, щоб зменшити податкове навантаження. Кожен пропущений пункт означає додаткові платежі.
• Пізня подача декларації. Якщо ви не передасте документи в податкову вчасно, можуть бути застосовані штрафні санкції. Також є ризик візиту перевірки на підприємство.
• Відсутність документованих підтверджень фінансових операцій. Усі квитанції, чеки та інші фінансові документи повинні ретельно зберігатися. Вони можуть знадобитися, аби довести свою правоту в податковій інспекції.
• Відсутність пояснення до витрат. Часто квитанція сама по собі не підтверджує витрати, які не підлягають оподаткуванню. Наприклад, до квитанції з таксі чи ресторану потрібно прикласти пояснення, яке аргументує відсутність оподаткування.
• Немає розділення між особистими і корпоративними витратами. Наприклад, витрати на харчування сім’ї керівника відносяться до особистих, а на харчування працівників підприємства – до корпоративних.
• Немає стеження за робочою силою. Кожна хвилина праці персоналу коштує грошей. Якщо працівники приходять на роботу пізніше чи йдуть з неї раніше встановленого терміну, хвилини складаються у дні та навіть місяці втраченого часу.
• Помилки, пов’язані з заробітною платою. Вони можуть означати зіпсовану репутацію компанії, погіршення відношення до неї зі сторони працівників і проблеми з контролюючими органами.

Різниця між хорошою і поганою бухгалтерією може означати різницю між успішним і невдалим бізнесом. Один з найефективніших варіантів вирішення таких проблем – звернення до надійної консалтингової компанії. Вона допоможе підвищити рівень кваліфікації штатних бухгалтерів, а також надасть власних спеціалістів у разі необхідності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Поширені бухгалтерські помилки, які шкодять бізнесу*
03 червень, 2018, 16:03
Домашні коптильні Bondareff*
03 червень, 2018, 15:37