На Черкащині порвали прапори Партії регіонів. ФОТО. ВІДЕО

На Черкащині порвали прапори Партії регіонів. ФОТО. ВІДЕО
Під час вшанування борців за Україну в урочищі Холодний Яр на Черкащині сталася сутичка між людьми з прапорами Партії регіонів та учасниками акції.

Захід відбувся 21 квітня. Зі всієї України на нього приїхали близько 2000 осіб, - пише Газета.ua.

Багато людей приїхали в одностроях, вишиванках та з іншою національною символікою. Майоріли червоно-чорні прапори, холодноярські "Воля України або смерть". А також "Батьківщини" та ВО "Свобода".

Під час урочистостей у селі Мельники до натовпу приєдналося близько десяти осіб, які хотіли розгорнути стяги з символікою Партії регіонів. Одразу найближчі до них мітингувальники почали ламати вудки і виривати з рук сині прапори. Дійшло до сутички, проте "регіонали" під крики "Банду геть!" швидко втекли з місця події.

Представниця молодіжної патріотичної організації "Сокіл" 21-річна Діана Гапочка разом з козаками однією з перших почала зривати сині прапори з символікою Партії регіонів.

"Ніяка це не радикальна акція. Що таке поламати прапори "регіоналів"? Нічого! Це не подвиг. Не можна їм там стояти. Вони ж не шанують холодноярців. Сама їхня суть антиукраїнська. То чого вони сюди йдуть? Це те саме, що "Свободі" піти на вшанування пам'яті Леніна", - говорить Діана після інциденту.



Декілька прапорів Партії регіонів одразу порвали на шматки чоловіки у військовій формі з нашивками "українське козацтво".

"Взагалі була інформація, що Тулуб (Сергій Тулуб – голова Черкаської ОДА, Партія регіонів) заборонив їхати у Холодний Яр, наказував затримувати автобуси. А потім, коли це набуло розголосу, то він виступив із заявою, мовляв: їдьте всі! Типу: "Я дозволяю!". Та хто він такий?" - додає дівчина.

На заходи з вшанування від Черкаської ОДА приїхали двоє заступників Сергія Тулуба: Едуард Івакін та Василь Касьян. Івакін, між іншим, був одягнений у вишиванку. Обоє поклали до пам'ятника Героям Холодного Яру по вісім червоних троянд. Також Василь Касьян одним з перших виступив перед присутніми.

"Слава Україні! Слава Героям-холодноярцям!" - закінчував Касьян свій виступ. На його промову відреагували мовчанням. Через деякий час, після того як представники ОДА відійшли від монумента з імпровізованої трибуни лунали заклики: "Банду геть!", "Тулуба геть!" та "Ганьба!". Івакін та Касьян не по дорозі, а стежкою попрямували в бік своїх автівок.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Польша не признала и запретила оун-упа ! А в Украине фашизм процветает!
Відповісти
Немитий кацапе,згинь звідси!
Відповісти
єурапєєц па калісніченка.дайош красний флаг в варшавє.
Відповісти
А чи режим Плісуцького не був фашиським? А чи армія Крайова не була ворогом Українців?
Відповісти
Новина яка заслуговує на увагу? Весь бруд збираете з "паутини"! Смітник а не ВолиньPost!!!
Відповісти
Хохло-фашисты из ОУН-УПА прокленаемы всей гейропой!
Відповісти
Тебе вже ніхто не вилікує.
Відповісти
Комсомол - гітлерюгенд
комуністи - фашисти
Відповісти
ОУН-УПА - гитлеровские смаркачи!!!
Відповісти
Смерть вам тупые БАНДЕРЫ!РУССКИЕ УКРАИНЫ НЕСДАЮТСЯ!
Відповісти
ВАС БАНДЕРЫ МЫ ЗАКОПАЕМ В ЕТОМ ХОЛОДНОМ ЯРУ!
Відповісти
Останні новини
На Черкащині порвали прапори Партії регіонів. ФОТО. ВІДЕО
22 квітень, 2013, 07:00