На Волині суддю і прокурора виправдали від хабара

На Волині суддю і прокурора виправдали від хабара
Суддю Ківерцівського районного суду Волинської області Світлану Поліщук і екс-прокурора району Володимира Мойсейця виправдали від звинувачень в отриманні хабара за недоведеністю вчинення злочину.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок Рівненського міського суду від 21 травня.

Так, у 2011 році до Ківерцівського суду надійшла справа за звинуваченням двох осіб у зґвалтуванні і пограбуванні неповнолітньої.

Після початку розгляду родич одного з підсудних, будучи раніше знайомий із суддею Поліщук, зустрівся з нею і запитав про можливе покарання і чи може вона призначити покарання, не пов’язане із позбавленням волі. Суддя начебто скористалася цим і заручилася підтримкою прокурора Мойсейця, попросивши не подавати апеляцію на винесений нею вирок. Поліщук нібито повідомила прокурору, що має намір узяти хабар і застосувати звільнення від покарання з випробуванням. Йшлося про 5 500 доларів, із яких 3 500 мав би отримати прокурор. Родич підсудного звернувся до СБУ із заявою про злочин.

Потерпіла дівчина згодом свідчила в суді, що її не ґвалтували і вона обмовила обвинувачених. В грудні 2011-го прокурор отримав 5 500 доларів (співробітники СБУ під час обшуку в котельні прокуратури вилучили пакунок з доларами) за те, що дасть вказівку підлеглому виключити із обвинувачення ст.152 КК про згвалтування. Після цього одразу відбулося затримання.

У 2016 році суд виніс вирок у цій справі, визнавши винним прокурора і виправдавши суддю. Прокурора було засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Але цей вирок був скасований і справа слухалася повторно.

У 2019-му суд зробив висновок, що родич підсудного скоїв провокативні дії щодо прокурора і судді. Обвинувачення суд визнав таким, що ґрунтується на припущеннях і виніс виправдувальний вирок.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відчуваю буде 3 серія, однак з незапланованим вироком для «виправданих».
Відповісти