Сейм Польщі повинен покаятися перед українцями, ‒ волинський нардеп

Сейм Польщі повинен покаятися перед українцями, ‒ волинський нардеп
Народний депутат України від ВО «Свобода» Анатолій Вітів вважає, що Польський Сейм повинен покаятися перед українцями за «багаторічну політику окупації та знищення української ідентичності».

Так він відреагував на те, що в парламенті сусідньої держави можуть прийняти ухвалу про визнання ОУН та УПА злочинними організаціями, які вчинили геноцид щодо польського населення Східних Кресів у 1939-1947 роках, - повідомили у прес-службі «Свободи».

«Я здивований позицією поляків. У той час, коли в останні роки налагодились польсько-українські стосунки, зроблено суттєвий прорив у відносинах, депутати польського сейму зайняли жорстку антиукраїнську позицію. Напевно, вони «забувають» про те, що ще з середини 14 століття Польща здійснювала послідовну загарбницьку політику щодо українського народу... І ця політика тривала понад шість століть: з середини 14-го до середини минулого століття», - зазначив Вітів.

Крім того, свободівець акцентував увагу на тому, що депутати Сейму та польська влада взяли курс на замовчування злочинів, здійснених Армією Крайовою та іншими польськими збройними формуваннями, а також відмовилися засудити операцію «Вісла».

«Позиція польської сторони у питанні оцінки українсько-польської війни 1943 року не сприяє встановленню рівноправних стосунків між двома народами та суперечить історичній правді. Напевно, депутати Сейму забули, що Волинь – українська територія. І зовсім не українці прийшли на польські етнічні землі з метою їхньої анексії, як це зробили поляки стосовно українських територій. З польського боку лунають заяви, які дуже нагадують кремлівські визначення усіх борців за волю України», - каже нардеп.

«Розроблена ухвала польського Сейму є неприйнятною і недопустимою. Вона суперечить історичній правді та принципу рівноправності і добросусідства між двома народами. Прагнення польської сторони оголосити борців за незалежність України від різних окупантів злочинцями нанесе непоправну шкоду міждержавним стосункам. Така непродумана позиція депутатів Сейму сьогодні грає на руку путінській Росії», - наголосив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Вітів
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
парадокс-армия Крайова и ОУН боролись против краснопузых.Они как братья близнецы,в биографии обоих есть весьма нелициприятные моменты.Что заставило польский сейм вернуться к прошлому,непонятно,если из за сиюминутной политической коньюктуры поляки пошли на такой шаг,то это недальновидное решение,а вот последствия могут быть серъёзными...
Відповісти
Останні новини
Сейм Польщі повинен покаятися перед українцями, ‒ волинський нардеп
22 квітень, 2013, 08:28