На Волині зарплата вже не найменша в Україні

На Волині зарплата вже не найменша в Україні
Середньомісячна заробітна плата волинян у 2011 році становила 1994 гривні, що на 17,9% більше, ніж у 2010-му.

Про це повідомили у Головному управлінні статистики у Волинській області.

За рівнем заробітків Волинь вперше за останні роки випередила чотири області: Тернопільську, Херсонську, Чернігівську і Чернівецьку.

Вартість однієї оплачуваної години зросла за рік на 15,7% і становила 13,27 гривні, що в 2,2 раза перевищує передбачений законодавством рівень – 6,04 гривні.

Груднева заробітна плата зросла проти листопадової на 10,4% і дорівнювала 2292 гривні.

Найвищі заробітки у 2011 році були у працівників, зайнятих у добувній промисловості, виробництві машин і устаткування, транспортних засобів і устаткування, фінансовій діяльності, державному управлінні, на транспорті – від 4,3 тисячі до 2,5 тисячі гривень.

Водночас у сільському господарстві, рибальстві і рибництві, сфері діяльності готелів і ресторанів заробітна плата становила 1088-1208 гривні.

Більш, як у половині обстежених суб’єктів грудневі заробітки були в межах від 1 тисячі гривень до 2 тисяч гривень, в них зайнято 46% найманих працівників області.

У кожному четвертому суб’єкті – в межах від 2 тисяч до 3 тисяч гривень (зайнятий кожен третій працівник).

У шостій частині підприємств, установ, організацій щомісячні заробітки перевищували 3 тисячі гривень (зайнято 18% працівників), серед них ПАТ СП «Теріхем-Луцьк», Нововолинське ТзОВ «Кроноспан УА», СП ТзОВ «Модерн-Експо», ПАТ «СКФ Україна», ТзОВ «Птахокомплекс «Губин», ДП «Волиньторф», ВАТ «Луцьксантехмонтаж №536», нововолинські шахти.

Поряд з цим, на кожному п’ятнадцятому підприємстві заробітки не досягли, або були в межах прожиткового мінімуму, встановленого на кінець року (1004 гривні), тут працює 3% працівників області.

За 2011-й заборгованість з виплати заробленого перед працівниками підприємств, установ та організацій скоротилась більш, як вдвічі, і на початок 2012 року залишились невиплаченими 6,4 мільйона гривень, з них кожні шість з десяти гривень – в економічно неактивних підприємствах, включаючи збанкрутілі.

Недоотримали зароблене 2 тисячі найманих працівників економічно активних підприємств, в середньому по 1258 гривень кожен.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині зарплата вже не найменша в Україні
26 січень, 2012, 16:54