Казначейство блокує ремонт доріг у Луцьку, – депутат

Казначейство блокує ремонт доріг у Луцьку, – депутат
Територіальні органи Державної казначейської служби України в місті блокують проведення платежів для ремонту доріг.

Таку інформацію 22 квітня повідомив депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко (фракція «Батьківщина») під час засідання постійної комісії з питань фінансів та бюджету.

Депутати прийняли рішення рекомендувати сесії міської ради підтримати рішення Івано-Франківської міської ради про звернення до центральних органів влади щодо дій територіальних органів Державної казначейської служби.

Там виникла аналогічна ситуація, коли, маючи кошти на рахунках, органи місцевого самоврядування не можуть профінансувати видатки на реалізацію власних повноважень. В Івано-Франківську навіть вдалися до пікету місцевого теруправління Держказначейства.

Як повідомив депутат Сергій Григоренко, схожі проблеми є і у Луцька. За його словами, «деякі керівники міста мусили в ручному режимі в деяких фірм просити» заправку для автомобілів дорожників.

«Якби не казначейство, ремонт доріг у Луцьку йшов би швидше. Тому що кошти є, але казнайчество їх блокує», - каже Григоренко.

«А найкраще перевести рахунки всіх підприємств міської ради з казнайчества у комерційні банки. Тоді ми зможемо подавати у суд на комерційні банки у випадку, якщо на рахунках є гроші, а банк не переправляє їх», - запропонував депутат Олександр Пиза.

Це питання потребує вивчення, втім цілком ймовірно, що закон не забороняє відкривати рахунки у державних банках. Наприклад, «Ощадбанку» чи «Укрексімбанку». Проект щодо аналогічного до Івано-Франківського рішення, лише вже від Луцької міської ради, комісія доручила напрацювати депутатам Юрію Корольчуку та Сергію Григоренку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На рахунок казначейства - чиста правда. Сам з таким стикався не раз по роботі за останній час...
Відповісти
Спочатку казначейство "парить мозги" за кожне слово в договорі з держустановою, а потім не проводить платежі. І я на власному досвіді переконався...
Відповісти
Такий ремонт, який зараз проводиться у Луцьку краще б не робили. На Київському майдані вибірково зрізали асфальт і поклали новий, а поруч ями ніхто і побачив. Наприклад, повернути з Зої на ліво без проїзду по ямам практично неможливий, а нп право - через 50 м. ями по середині, а зі сторони "білого дому" на зупинці просто траншеї. На Вінниженка зрізали 3-5 см. асфальту і стільки ж поклали, знову до слідуючої весни може хватить.
Відповісти
Останні новини
Казначейство блокує ремонт доріг у Луцьку, – депутат
22 квітень, 2013, 13:29