Списувати майно громади Луцька стане складніше

Списувати майно громади Луцька стане складніше
Луцька міська рада надаватиме дозвіл на списання майно комунальних підприємств, установ, організацій вартістю понад 10 тисяч гривень.

Так передбачає проект положення, який розглядала 22 квітня постійна комісії Луцької міської ради з питань бюджету та фінансів.

«В ході перевірок ми переконалися, що списання основних засобів, тобто майна, яке є власністю територіальної громади, абсолютно не впорядковане», - зазначила начальник відділу обліку і аудиту міської ради Валентина Малютіна.

Вона зазначила, що є нормативні документи, які регламентують списання, яке стосується списання майна державної власності.
Згідно з новим розробленим положенням, дозволу сесії потребує списання будівель, приміщень, транспорту, споруд, передавальних пристроїв не залежно від їхньої вартості та зносу, а також основних засобів, вартістю понад 10 тисяч гривень.

Кошти від списання залишаються у розпорядженні комунальних підприємств. Положення передбачає спосіб списання: продаж, безоплатна передача чи ліквідація.

Для списання засобів створюється постійно діюча комісія терміном на рік, до складу якої входять голова комісії, яким може бути керівник комунального підприємства або його заступник, заступник голови комісії, яким може бути головний бухгалтер або його заступник, (на підприємствах, на яких штатним розписом посаду головного бухгалтера не передбачено - особа, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку) та члени комісії.

Якщо для списання необхідний дозвіл міської ради, то комісію доповнюють представником виконавчого органу міської ради, а також депутатами міської ради за їхньою згодою.

Проект положення розглядатиме та затверджуватиме сесія міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.