У КП «Ласка» пояснили, чому безпритульних тварин повертають на вулиці Луцька

У КП «Ласка» пояснили, чому безпритульних тварин повертають на вулиці Луцька
У луцькому КП “Ласка” нині мешкає близько 300 тварин, більшість з них – тимчасово.

Директорка “Ласки” Наталія Рудь постійно повторює: вони – комунальне підприємство, а не притулок, тож утримувати бездомних тварин постійно не можуть. Їх лікують, вакцинують і стерилізують, а затим – відпускають на вулиці, звідки собаки приїхали. Про це інформує 12 канал.

На підприємство постійно надходять виклики щодо бездомних тварин. Іноді люди повідомляють про напад пса на перехожих, іноді – про небезпечні зграї, а буває, що дзвонять “бо собака сидить і дитина боїться проходити повз”.

Працівники “Ласки” їдуть на виклик, знаходять тварину і реєструють її в спеціальному мобільному додатку. Прикріплюють фото собаки та інформацію про її місцезнаходження, аби після усіх процедур повернути її на місце.

“Ми не можемо тварину з вулиці Боженка випустити на Лесі Українки”, – пояснила директорка.

Якщо тварина здорова і не агресивна – вона проведе на підприємстві 5-7 днів. За цей час її вакцинують і стерилізують. До речі, ведеться спеціальний реєстр і через певний час цю саму тварину знову везуть у “Ласку” – для проведення повторної вакцинації.

У цей час фото тварини публікують у соцмережах – аби старі господарі упізнали свого улюбленця, або знайшлися нові. До речі, за місяць 30-40 собак з “Ласки” знаходять нові домівки.

Тварини, які покусали перехожих, залишаються надовше – щонайменше на 14 днів. Стільки часу необхідно, аби визначити, чи немає в них сказу. На місце відлову таких собак не повертають, їм знаходять домівки або залишають на підприємстві.

“Зазвичай напад таких собак – це випадковість. Вони не агресивні самі собі, просто так реагують на певні провокації. А приїжджають до нас і ведуть себе адекватно, їх часто забирають у сім’ї”, – розповіла Наталія Рудь.

Але додала: є й справді агресивні пси. Такі живуть у “Ласці” роками.

Також серед “постійних мешканців” – тварини, інформації про яких немає. Їх нікуди повертати, бо невідомо, звідки вони прийшли.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.