На Волині створили дендропарк з унікальними деревами

На Волині створили дендропарк з унікальними деревами
На території Губинського лісництва державного підприємства «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» створили дендропарк. Окрім цього, у тому ж таки лісництві утримують найбільшу пасіку у Володимир-Волинському ЛМГ.

Обидві місцини волинським журналістам лісівники показала під час прес-туру.

Спільними зусиллями із вихованцями восьми учнівських лісництв, що прикріплені до підприємства, працівники висадили дендропарк і доглядають за усіма рослинами на шестидесяти «сотках» території.



Провідний інженер лісового господарства Губинського лісництва державного підприємства Володимир-Волинське ЛМГ Микола Іваницький розповів, що деякі саджанці брали із Львівського лісотехнічного інституту, а частково із базового лісового розсадника у Павлівському лісництві. Наразі там росте понад 60 видів деревних і чагарникових порід.

«6 видів сосни і ялиці. Буки, магнолії, липи, каштани, дуби, оцтове дерево, модрина двох видів, ясени, клени різних видів, коркове дерево, бархат амурський», – починає перераховувати інженер. Фахівець запевняє, що є унікальні дерева, які в нашій місцевості приживаються рідко, але усі вони розпустилися і почуваються нормально, а хвойні навіть уже встигли дати приріст.



«Сподіваємося, що за років 10 ця локація стане одним із знакових туристичних маршрутів волинськими лісгоспами», – каже Іваницький.

За огорожею поруч із дендропарком висадили цілу плантацію акації, спеціально для бджіл із Губинської пасіки, яка є найбільшою у Володимир-Волинському ЛМГ. Окрім цієї є ще три: Устилузька, Стажиричівська та Павлівська, але вуликів там набагато менше.



Наразі на пасіці у Губинському лісгоспі проживає 60 бджолосімей. В перспективі розглядають можливість збільшити їх кількість до 80-ти вже під кінець цього року.

Провідний інженер лісового господарства Микола Іваницький зазначив, що систему розширення і розвитку побічного користування на території Волині впроваджують завдяки сприянню начальника ВОЛМГ Олександра Кватирка.



Довідково: Територія Губинського лісництва розташована на 4-х адміністративних районах: Володимир-Волинський, Іваничівський, Локачинський та Турійський. До складу підприємства входить шість лісництв, це – Ішівське, Губинське, Іваничівське, Павлівське та Стажиричівське. Площа Губинського лісництва складає 5 тисяч 150 гектарів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині створили дендропарк з унікальними деревами
09 червень, 2019, 17:13