Відсьогодні в Україні вводять штрафи за комунальні борги

Відсьогодні в Україні вводять штрафи за комунальні борги
Відсьогодні в Україні фактично починають діяти штрафи за комунальні борги. Пеня стосується тих боргів, які утворились після першого травня, коли набрали чинності нові норми закону про ЖКГ.

Про це пише ТСН.

Це не стосується випадків, коли людям не виплатили субсидій. Розмір пені визначається у договорі, але штраф не має перевищувати 0,01% боргу за кожен день затримки, а загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100% від усієї суми боргу.

Нагадаємо, 3 червня повідомлялося, що українці зменшили борги за комунальні послуги.

Від початку травня запрацював закон "Про житлово-комунальні послуги". Постачальник послуг має право припинити надавати свою послугу споживачеві, якщо той має борги і не погасив їх протягом місяця після попередження. Між виконавцем послуг та споживачами будуть укладатися договори.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відповідно до Закону з вами(споживачами)мають надавачі послуг заключити договір(колективний-ОСББ,управляючий,яких немає,або уповноважені,або індивідуальні)і ось тоді тільки можна "щось" штрафувати,бо ці надавачі зачасту, не виконують договори і потрібно і можливо з ними розривати вже існуючі і право не підписувати нові.А якщо немає управляючих,то місцева влада має призначити на конкурсних засадах.В нас все чомусь робиться через одне місце і порушуються права чомусь тільки споживачів кожен день.В нас в ЖКГ,обліку комерційному тепла,води,а ще ринок газу і електроенергії і управліннями будинків практично колапс,а вони про якусь пеню...
Відповісти