Прокуратурі поскаржилися на волинських освітян. ВІДЕО

Прокуратурі поскаржилися на волинських освітян. ВІДЕО
Відділ освіти Ратнівської РДА систематично порушує право на публічну інформацію, кажуть у Центрі політичного аналізу та виборчого консалтингу.

Водночас із більшістю органів освіти Волинської області громадські діячі налагодили плідну та конструктивну співпрацю, - повідомили у прес-службі організації.

Всього з грудня 2012 року було надіслано шість хвиль запитів органам освіти, відповіді на які вже мали б бути отримані. Як правило, окремі затримки в наданні відповідей на запити вирішувалися в індивідуальному порядку.

Попри те експерти досі не отримали відповіді на один запит від відділів освіти Горохівської, Локачинської, Луцької та Шацької райдержадміністрацій. На два запити досі ніяк не відреагували у відділі освіти та науки Маневицької РДА.

Систематично ігнорує вимоги Закону «Про доступ до публічної інформації» відділ освіти Ратнівської районної держадміністрації, який не відповів на чотири інформаційні запити.



Так, згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації» експерти направили чотири інформаційні запити на електронну адресу відділу освіти Ратнівської РДА [email protected]. Факт одержання двох запитів було підтверджено у телефонній розмові із працівниками цього відділу освіти.

Також у березні 2013 року відбулося телефонне спілкування із начальником відділу освіти Ратнівської райдержадміністрації Василем Андросюком, який повідомив, що відділ не зобов’язаний надавати нам інформацію.

З приводу систематичного порушення права на інформацію, гарантованого українських законодавством, Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу звернувся до прокуратури для відновлення своїх законних прав. Також про ситуацію, що склалася, повідомили начальника управління освіти Волинської ОДА та голову Ратнівської райдержадміністрації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокуратурі поскаржилися на волинських освітян. ВІДЕО
22 квітень, 2013, 17:00