У луцькій лікарні врятували пацієнтку з ішемічним інсультом

У луцькій лікарні врятували пацієнтку з ішемічним інсультом
У Луцькій міській клінічній лікарні зробили операцію 62-річній жінці з діагнозом ішемічний інсульт за новітньою методикою.

Операція з видалення тромба із мозгової артерії проводилась у медичному закладі не вперше, - йдеться на сторінці Луцької міської клінічної лікарну у facebook.

У жінки був параліч правої половини тіла, відсутність мови.

Оперативно провівши діагностику на спіральному комп'ютерному томографі, підтвердили діагноз і відразу за допомогою ангіографа в інтервенційному блоці зробили тромбоекстракцію - видалили тромб.

"Протягом декількох годин після операції у хворої повністю відновились рухи в правих кінцівках і відновилась мова", - розповів лікар-нейрохірург Євген Вольга.

Пацієнтку врятувало й те, що вона була швидко доставлена у лікарню, адже такий метод лікування можна застосовувати лише протягом шести годин з моменту виникнення яскраво виражених симптомів.

Ця новітня методика активно впроваджується у всьому світі, в Україні і в тому числі у нашій лікарні. Без подібної операції хворий залишається інвалідом. У нього не відновлюються ні рухи, ні мова. У гіршому випадку людина може загинути. При таких операціях, в переважній більшості, результати хороші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцькій лікарні врятували пацієнтку з ішемічним інсультом
11 червень, 2019, 11:17