На Волині прорвало дамбу

На Волині прорвало дамбу
В останні дні підйому води у Ратнівському районі прорвало захисну дамбу у Залухові.

Піднімалася ж вода у Ратнівському районі аж до 16 квітня, на територіях деяких сільських та селищних рад ‒ до 18. Її рівень постійно зростав, що було зафіксовано на гідропостах Ратнівського міжрайонного управління водного господарства, ‒ пише Слово Волині.

Річки були переповнені і в багатьох місцях вода виходила на заплави, підтоплюючи не лише сільськогосподарські угіддя, а й присадибні ділянки.

Велика вода не давала працювати службам та мешканцям району. Найбільш напруженим був день 16 квітня. У цей день боротися з водою довелося і працівникам управління водного господарства, і райвідділу УМНС, і мешканцям Залухівської сільської ради.

За інформацією Михайла Бірука – начальника відділу водних ресурсів управління водного господарства, 16 квітня вода прорвала захисну дамбу в районі Залухова і з величезною силою ринула на сільськогосподарські угіддя. Перепад води становив 1 метр 30 сантиметрів.

На місці надзвичайної ситуації працювали екскаватор та бульдозер, які перегачували промоїну. На вимощування дамби було використано близько 500 мішків з піском. Цілодобово протягом наступних днів на повну потужність працювала Залухівська насосна станція, яка з миттєво затоплених сільськогосподарських угідь викачувала воду. А її рівень на аванкамері 16 квітня становив 147,96 сантиметра, і, незважаючи на те, що відкачували воду постійно, вона продовжувала підніматися, і лише 19 квітня пішла на спад. Хоча воду в місці прориву було зупинено, у наступні дні тут працював спеціалізований транспорт управління водного господарства, який поправляв, формував та укріплював дамбу, аби знову не повторився прорив.

Прорив дамби стався і в Почапах 18 квітня. Прорив виявили вчасно і ліквідували його протягом декількох годин. Крім цього, відповідні служби працювали під час підйому води і на інших катастрофічно-водних місцях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.