Волинь: головне за тиждень (22-28 квітня)

Волинь: головне за тиждень (22-28 квітня)
Тиждень, що майже минув, запам'ятається волинянам звільненням Анатолія Демяненка (на фото) з футбольного клубу "Волинь", політичними рішеннями Луцької міської ради та кадровими змінами в складі найбільшої фракції, черговим "варягом" на волинському державному підприємстві, кількома цікавими культурними подіями та приготуваннями Луцька до Великодня.

ВолиньPost розповідає про головні події тижня 22-28 квітня.

Чесно в Луцьку

Розпочався тиждень з візиту учасників руху Чесно до обласного центру Волині. Олег Рибачук та колеги розповіли не лише про майбутнє громадського об'єднання, але й про роботу з народними депутатами.

Зокрема, повідали, що чотири волинські мажоритарники не відповіли на запити Чесно про помічників-консультантів, витрати фонду на депутатську діяльність, біографію та інше. Також вони оприлюднили результати опитування волинян. Для прикладу, поінформували, що 20% опитаних не знають, де розташовані приймальні їхніх нардепів.

100 впливових

У вівторок, 23 квітня, Центр політичного аналізу і виборчого консалтингу, інтернет-видання ВолиньPost та газета «Хроніки Любарта» вдруге презентували рейтинг «ТОП-100 найвпливовіших волинян».

Відставка Демяненка

А 27 квітня до логічного завершення дійшов конфлікт між керівництвом ФК "Волинь" та головним тренером команди Анатолієм Демяненком: угоду з фахівцем розірвали.

Перша інформація про ймовірну відставку наставника з'явилася 23 квітня. Тоді йшлося про зустріч між тренером та менеджментом клубу, під час якої у Демяненка вимагали добровільно піти у відставку.

Згодом цю інформацію підтвердили гравці клубу, а спортдиректор Олександр Ярощук пояснив, що контракт розривають через погані результати команди.

Щоправда, на цьому тиждень новин від ФК "Волинь" не завершився. У суботу, 27 квітня, віце-президент клубу Юрій Савчук озучив чергову порцію звинувачень в бік президента клубу Василя Столяра. Зокрема, він ще раз підтвердив позицію власників "Волині": політика Столяра шкодить команді.

Політична сесія


У середу, 24 квітня, луцькі депутати зібралися на сесію, аби поговорити про господарські проблеми, але багато уваги приділили політичним питанням.

Так, вони вирішили, що засідання народних депутатів України на Банковій, 6-8 - незаконне, просили помилувати Юлію Тимошенко та засудили намір поляків визнати вояків УПА злочинцями.

Відбулися й зміни в складі фракції ВО "Батьківщина": з неї виключили Андрія Осіпова та прийняли Валерія Бондарука.

Ще одним важливим для громадських активістів Луцька стало рішення про скасування рішення виконкому, відповідно до якого організатори мирних зібрань повинні повідомляти мерію про захід за 4 дні до події. Для цього громадські діячі навіть влаштували пікет під вікнами міськради.

Великодні клопоти


Також цей тиждень минув для міської ради та лучан в клопотах і приготуванні до Великодня. У мерії визначилися з розкладом руху маршрутних транспортних засобів у великодню ніч та з заходами, які відбуватимуться протягом свят.

А 26 квітня лучани вийшли на масове прибирання міста, в межах акції "Зробимо Луцьк чистим!". Варто зауважити, що обласний центр почали прибирати раніше: у муніципалітеті організували кілька акцій, до яких залучили школярів, студентів, працівників підприємств та інших.

"Варяг" не влаштував


Схоже, що урядовцям не вдасться змінити керівників двох державних підприємствна Волині. Цього тижня на "Волиньстандартметрологію" приїхав новий керівник, з Львівщини. Однак через спротив працівників підприємства він мусив поїхати назад, бо люди вимагали залишити старого директора - Тетяну Єрко. Зрештою, в облдержадміністрації зібралися та вирішили ще раз просити Мінекономіки призначити її гендиректором "стандартметрології".

А заразом чиновники просять залишити Івана Киричика на посаді керівника ДП "Волиньторф". Нагадаємо, в лютому туди призначили нового керівника з Полтавщини. Через це працівники підприємства кілька разів мітингували.

Серед інших цікавих подій тижня:

Підприємство "Луцьккондитер" показало, як виготовляє солодощі.

У Луцьку побували два "бубаїсти", які презентували нові книги.

Луцького слоника вбрали у різнокольорові в'язані клапті.

Також цього тижня завершився сезон у жіночій волейбольній Суперлізі України. Дівчата з "Континіум-Волинь-Університет" повторили минулорічний результат - друге місце.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь: головне за тиждень (22-28 квітня)
28 квітень, 2013, 21:00