Село на Волині нарешті визначилось з громадою, до якої буде приєднуватися

Село на Волині нарешті визначилось з громадою, до якої буде приєднуватися
Конфлікт у Чарукові, який тривав з лютого цього року, завершився. Більшість остаточно проголосувала за приєднання до Городищенської об’єднаної територіальної громади.

За неї віддали голос понад чотири з половиною сотні мешканців села. За приєднання до Гіркополонківської ОТГ – утричі менше. Про це повідомляє 12 канал.

До Чаруківської сільради входить два села: Чаруків і Вигуричі. У першому проживає більше півтори тисячі людей. У селі є одинадцятирічна школа, амбулаторія, пожежна. У самому Городищі не проти приєднати Чаруків. Кажуть, що села історично і територіально близькі.

Городищенська громада – п’ята на Волині за обсягом власних надходжень до бюджету. Нині тут мешкає всього три тисячі людей. Після приєднання Чаруківської сільради стане 5 тисяч.

Директор ТзОВ “Городище” Анатолій Никонюк, який є найбільшим платником податків у Городищенській громаді, каже, що бачить перспективи у Чаруківській сільській раді.

У зв’язку із парламентськими прогнозують, що вибори в Городищенській ОТГ відбудуться не раніше жовтня цього року. Експерти кажуть, що процес може і затягнутися. Головне, щоб встигли до кінця 2019-го. В іншому випадку гроші з інфраструктурної субвенції доведеться ще рік чекати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про які перспективи меле Никонюк, коли він особисто зруйнував три тваринницькі ферми в селах Чаруківськоі сільської ради та сад.
Відповісти
Поважний об'єктиве!
Те, що Я (Никонюк А.О.) зруйнував три ферми на території Чаруківської сільської ради - це БРЕХНЯ!!! Хто таке міг придумати?
На зборах селян у 2009 році було сказано при всіх, що майно в оренду братися не буде. Але, попри сказане, в селі Чаруків та селі Вигуричі було виставлено охорону, щоб зберегти майно. А в свинарник села Чаруків було завезено свині на відгодівлю. Проте, Чаруківці та Вигуринці почали негативно відноситись до цього і крадькома роздирати будівлі, особливо в селі Вигуричі. Добре всі знають хто у Вигуричах розбирав будівлі і возив цеглу по-під хатами щоб продати, а також вирізав весь метал, що знаходився в даних спорудах. Але чомусь місцева влада не звертала на це НІЯКОЇ уваги.
Дійшло до того, що охорону було знято. Свині забрали назад у Городище. А у Вигуричах з цілого комплексу залишилось пусте місце.
Одне що ще застав ціле і зміг викупити – це зерносклади і критий тік, але на території току уже не було сушильного агрегата і двох КЗС.
Якщо і пишете - то пишіть правду а не видумуйте казна-що!
А що стосується садків, то кожна людина свідомо заключила договір щодо здачі в оренду земельної частки під садком, ніякого захвату садків не відбувалося. В натурі виведені земельні ділянки тих громадян, котрі не заключили договір.
Якщо Ви, поважний об'єктиве, хочете щось правдиво написати то розпитайте своїх батьків.
Вистачить вже тої неправдивої писанини, краще займіться корисною роботою. Приїжайте 17.06.2019року на 14.00год. в село Городище на млинці.
Відповісти
Останні новини
Село на Волині нарешті визначилось з громадою, до якої буде приєднуватися
12 червень, 2019, 03:24