Потапова, Карбишева і Ярощука: чекають пропозиції лучан щодо перейменування вулиць

Потапова, Карбишева і Ярощука: чекають пропозиції лучан щодо перейменування вулиць
Лучан запрошують долучитися до обговорення питання перейменування вулиць міста.

Це можна зробити за допомогою електронної платформи «Е-консультації», – інформує прес-служба Луцької міської ради.

Зокрема йдеться про вулиці Карбишева, Ярощука та Потапова.

Вулицю Потапова пропонують перейменувати на вулицю Героїв Волинської Січі. Вулицю Ярощука – на вулицю Сергія Тимошенка. А Карбишева – на вул. Івана Корсака.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Карбишев і Потапов - колишні генероали, які відзначились у другій світовій війні. Давайте, нехай одна з цих вулиць залишиться "військовою": її перейменувати іменем радянського політрука Пустовіта. І меморіальну дошку прибити при життю. Ідея!?
Відповісти
шо тобі Карбишев зробив поганого?
Відповісти
Всі три зробити Пупкіна.
Відповісти
Життя і смерть генерала Дмитра Карбишева потрібно вивчати в школі на уроках історії як приклад справжньої (а не показної і не вигаданої) мужності, стійкості і відданості. Адже потрапивши в полон у найважчі часи війни, у серпні 1941 року ( а було йому вже на той час 61 рік), категорично відмовився від пропозицій нацистів перейти до них на службу, хоча вони йому це настирливо пропонували, апелюючи до того, що він мовляв ще колишній царський офіцер і у нього нічого спільного з більшовиками бути не може. Нагадую, це був серпень 1941р: Червона Армія відступала практично на всі фронтах, і свмі німці , і багато хто із вояків Червоної Армії, що тоді масово потрапляли в полон, були впевнені, що дні і тижні СРСР вже пораховані і ось-ось буде парад німецьких військ у Москві. Карбишев не побажав зраджувати батьківщину і зберіг віру і відданість до самого кінці: пройшов три з половиною роки концтабоів і не зламався, хоча німці продовжували постійно робити йому пропозиції щодо співпраці. Прийняв мучинецьку смерть у коцтаборі Маутхаузен (нині це Австрія), де його та групу інших полонених у лютому 1945 року закатували до смерті, поливаючи на морозі крижаною водою. Цьому героїчному чоловікові на території Маутхаузену і досі стоїть памятник! І це -в Австрії!!!! А у нас навіть вулицю хочуть перейменувати!!!!! Але саме завдяки таким людям як Карбишев ми всі і перемогли, і досі живем на своїй землі!!!
А вурдалакам-мутантам з міської ради хочу порадити: кортить надати чиїсь імена вулицям у нашому місті - так у нас є над чим працювати. Перейменуйте вулицю з такою "поетичною" назвою як Цегельна, або наприклад, Малоомелянівських провулків у Луцьку аж 9 (дев'ять)!!! Це в районі вул. Львівської, хто не знає. Залиште у спокої память дійсно гідних і відважних людей!
Відповісти
якій дебіл це пропонуе.
Відповісти
Комуністів - геть!
Назвати вулиці не іменами, а істричними географічними назвами - Ярощука була дорога до села Вулька Підлуцька. Це якщо Матейка не хочете повернути.
Я за Матейка!
Відповісти
Останні новини
Потапова, Карбишева і Ярощука: чекають пропозиції лучан щодо перейменування вулиць
13 червень, 2019, 01:25