Іноземець на Волині втрапив у кримінал

Іноземець на Волині втрапив у кримінал
У Луцькому прикордонному загоні порушили кримінальну справу за фактом використання завідомо підробленого документа.

Про це повідомили у прес-службі загону.

19 січня в міжнародному пункті пропуску «Ягодин-авто» прикордонники затримали чоловіка – з його слів, громадянина Камеруну. Він намагався незаконно виїхати з України за підробленим паспортом громадянина Бельгії.

Як пояснив 34-річний іноземець, в Україну він потрапив у квітні 2011 року та постійно проживав у Києві в земляків. Щоб потрапити в Європу, йому нові друзі за грошову винагороду запропонували підробити паспорт.

Порушник мав намір саме в нічний час перетнути державний кордон, тому заздалегідь спланував свою поїздку на рейсовому автобусі «Київ-Варшава».

Але під час оформлення пасажирів автобуса на виїзд із України близько третьої години ночі інспектор прикордонного контролю по перевірці документів засумнівався у тому, що документ справжній.

Деякі ознаки підробки прикордонник виявив неозброєним оком: колір окремих сторінок, розмір шрифту, голограма, кількість символів машинозчитувальної зони візуально не відповідали встановленому стандарту.

Уже при поглибленому вивченні підтвердили заміну фото власника, підробку елементів тексту та спеціального захисту відображення під ультрафіолетовими променями.

Тепер пред’явнику паспорта загрожує покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів громадян, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2-х років.

Особи ж, які сприяли йому в незаконному перетині державного кордону, можуть позбутися волі на термін до семи років.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Іноземець на Волині втрапив у кримінал
26 січень, 2012, 18:22