«Думаю, їх не буде», – нардеп з Луцька про парламентські вибори 21 липня

«Думаю, їх не буде», – нардеп з Луцька про парламентські вибори 21 липня
Народний депутат Ігор Лапін переконаний, що Конституційний суд визнає не конституційним рішенням про розпуск парламенту і позачергові вибори 21 липня не відбудуться.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Рада.

«Я думаю, що дострокових виборів не буде. Все таки будуть чергові вибори, а отже, маючи новий виборчий кодекс, ми зможемо зайти в чергові вибори в жовтні. Мої думки ґрунтуються на трьох основних аспектах: перше – це те, що Конституційний суд не став робити кулуарне засідання, а вирішив зробити його відкритим і кожна сторона відстоює свою позицію», – сказав народний обранець.

Ігор Лапін зазначив, що він один із підписантів подання народних депутатів щодо конституційності Указу Президента про розпуск Верховної Ради і впевнений, що президент Зеленський видав антиконституційний указ.

«Другий аргумент на чому ґрунтується моє переконання – я знаю, що жодного дня не було в парламенті, щоб не було коаліції, тобто менше 226 народних депутатів. Завжди була коаліція», – пояснив політик.

«І третій аргумент – це те, що в Конституції написано, що коаліція складається з депутатів і депутатський фракцій, до якої, а не до яких, входить 226 депутатів», – зауважив нардеп.

«Тому, я маю надію, що все таки Конституційний суд прийме виважене рішення. Важливо, що в дуже багатьох суддів закінчуються термін повноважень, їм не вдасться ховатись за тими мантіями – за три місця вони стануть рядовими громадянами», – підсумував Ігор Лапін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це "типу" погроза в сторону суддів вже від екс-депутутки?
Так повноваження і недоторканість в проституток з ВР ще раніше закінчуються. Прокуратура ВЖЕ має відкрити провадження за погрози суддям КС!
Про "думаю" було смішно, це якраз той момент коли ц ого "гаджета"не існує.
Відповісти