Митрополит Анейський Макарій очолить святкове богослужіння у храмі на Волині

Митрополит Анейський Макарій очолить святкове богослужіння у храмі на Волині
Ієрарх Константинопольської православної церкви на запрошення митрополита Луцького і Волинського Михаїла очолить Богослужіння та заходи з нагоди храмового свята кафедрального собору Святої Трійці.

Про це повідомляє Волинська єпархія Православної Церкви України.

81-річний владика Макарій є постійним членом Священного синоду Вселенського Патріархату. Митрополитом Анейським став минулого року, а раніше був єпископом Лампсакським, вікарієм Швейцарської митрополії, а також ректором Православного центру в Шамбезі.

15 червня високопреосвященний уперше приїхав у Луцьк і зустрівся з владикою Михаїлом. Оскільки сьогодні Троїцька поминальна субота вони відвідали міське кладовще біля с. Гаразджа і відправили заупокійну літію по воїнах, які загинули за Україну. З ними молилися канцлер нашої єпархії протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, інші військові священики, а також настоятель цвинтарного храму Воскресіння Христового священник Ярослав Черенюк.

Увечері архієреї відслужили святкову всенічну у Свято-Троїцькому соборі обласного центру, після якої звернулися до вірних із вітальними словами.


Завтра, в День Святої Трійці митрополит Макарій відвідає жидичинський монастир, правитиме Божественну Літургію, зустрінеться із волинським чернецтвом, а пізніше в Луцьку прочитає лекцію для викладачів і студентів ВПБА. У понеділок високий гість очолить урочисте Богослужіння престольного празника в соборі. Початок відправи о 9.00.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ніс по вітру.
Відповісти
Останні новини
Митрополит Анейський Макарій очолить святкове богослужіння у храмі на Волині
16 червень, 2019, 04:24