Як візочники долають перешкоди: Луцьк перевірять на доступність

Як візочники долають перешкоди: Луцьк перевірять на доступність
20-23 червня до Луцька завітає співведучий Майкла Щура у програмі #@)₴?$0 Дмитро Щебетюк та перевірить місто на доступність для маломобільних груп населення.

У «Доступно.UA» повідомили, що у Луцьку Дмитро Щебетюк зустрінеться з місцевими активістами, громадськими організаціями та всіма, хто охочий зробити своє місто зручним для всіх груп населення. Про це пише ІА "Конкурент".

Також ведучий розповість про свої автостопи Україною та Білоруссю, а цієї весни ще і Європою, про заплив через Босфор і спортивну кар’єру та не лише.

Луцьк та інші міста «Доступно.UA» відвідають в межах нового проекту. Усього це вісім українських міст. За результатами буде створена онлайн-мапа доступності українських міст, мобільний додаток та експертний мануал для локацій, що хочуть стати доступними для всіх. Проект здійснюємо за підтримки British Embassy Kyiv.



Довідка:

Дмитро Щебетюк – український активіст, спортсмен, блогер, мандрівник, співзасновник ініціативи «Доступно.UA», ведучий рубрики «Інклюзія» програми #@)₴?$0.

Дмитро отримав травму у лютому 2011 року під час звичайної прогулянки з дівчиною. Він ставив штатив із фотоапаратом. Штатив почав падати, і хлопець його зловив, але сам послизнувся і вдарився головою об дерево. Пошкодив хребет і спинний мозок, отримав сильний струс мозку. Потім було 10 днів у реанімації, дві операції та тривала реабілітація. Відтоді Дмитро прикутий до інвалідного візка.

Проект Доступно.UA – це моніторинг різних закладів України на їхню доступність для людей з інвалідністю. У звітах, які засновники проекту викладають на сторінці Facebook, міститься детальний опис того, чи може людина з інвалідністю потрапити до закладу без сторонньої допомоги, чи достатня ширина дверей, які перешкоди є всередині та як можна з ними впоратися, чи буде зручно сидіти за столиком і робити замовлення, чи доступна вбиральня тощо. Але найголовніша риса, яка вирізняє цей проект, – повна відсутність претензій до власників закладів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як візочники долають перешкоди: Луцьк перевірять на доступність
16 червень, 2019, 01:15