Усі парафії, які вже приєднались до ПЦУ, муситимуть пройти перереєстрацію

Усі парафії, які вже приєднались до ПЦУ, муситимуть пройти перереєстрацію
Всі парафії, які долучились до Православної церкви України (ПЦУ), повинні будуть пройти перереєстрацію до засідання синоду ПЦУ, який відбудеться до кінця червня.

Про це в неділю повідомив заступник голови управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ Євстратій Зоря в ефірі одного з українських телеканалів, передає УНН.

«Священний синод Православної церкви України відбудеться в кінці червня”, — повідомив він, додавши, що всі парафії до цього моменту повинні перереєструватися.

Цього, за його словами, уникає єпархія колишнього глави Київського патріархату (УПЦ КП), а нині почесного патріарха ПЦУ Філарета.

«Майже всі єпархії зареєструвалися. Одна з тих небагатьох, яка зараз не зареєструвалася, — це єпархія, яку очолює патріарх Філарет. Він як ієрарх бажає бути в складі ПЦУ, відповідно, він повинен це показати, подавши на реєстрацію статут», — зазначив Зоря.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква, ПЦУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
наплодили попи купу патріархатів і різних ворогуючих поміж собою церков... попи не поділять "святе" бабло примусово недобровільно здерте в тому числі і з бідних прихожан за різні церковні ритуальні послуги і почали мамоні служити для власного збагачення... бо кожен піп хоче патріархатати забувши що Бог Один для всіх людей є неподільним а значить і тільки один єдиний не срібло-любимий дійсно святий патріарх від Бога на землі для всіх людей може бути, а не десятки попів-"патріархиків" розкольників-самозванців котрі задля наживи поділили церкви як свою власність ставши бариго-попами від яких святості не відчувається на жаль
Відповісти
Останні новини
Усі парафії, які вже приєднались до ПЦУ, муситимуть пройти перереєстрацію
17 червень, 2019, 08:36