У Луцьку пікетуватимуть міськраду

У Луцьку пікетуватимуть міськраду
Члени громадських організацій Волині пікетуватимуть Луцьку міську раду.

Акція відбудеться в середу, 24 квітня, о 9:00 напередодні сесії ради, під час якої можуть скасувати рішення виконкому про встановлення терміну повідомлення про мирне зібрання, - повідомили в Асоціації захисту прав молоді Волині.

"Ми збираємося під стінами ради, щоб закликати депутатів скасувати НЕКОНСТИТУЦІЙНЕ рішення виконавчого комітету Луцької міської ради, яке обмежує наше з вами ПРАВО НА МИРНІ ЗІБРАННЯ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в 2008 році виконком прийняв рішення про те, що організатори мирних зібрань повинні повідомляти мерію про захід за 4 дні до події. Проти цього рішення виступають кілька громадських організацій Волині, зокрема, й «Асоціація молодих реформаторів», яка ініціювала громадську кампанію за скасування цього рішення.

Депутати міськради під час останньої сесії спробували це зробити, але для позитивного результату голосування не вистачило два голоси.

"Ми, представники, громадських організацій, вважаємо таке рішення виконкому НЕКОНСТИТУЦІЙНИМ, адже воно суперечить Конституції України та порушує основоположне право на мирні зібрання громадян...

Тоді ж 24 квітня ми звернемося до кожного депутата із закликом проголосуватися за проект рішення, яке власне скасовує цей безглуздий порядок проведення мирних зібрань.

ЗАКЛИКАЄМО УСІ ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ ДОЛУЧИТИСЯ ДО АКЦІЇ, а також підписатися під зверненням до депутатів міської ради", - йдеться у зверненні організаторів акції.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знову гузята повилазять?
Відповісти
Країну будуйте, а не збирайтесь.
Відповісти
да-да по завєтах дєда лисого
Відповісти
Чим ми і займаємося! Ми боремося за свободу, адже це як ковток повітря, який у нас хоче забрати влада!
Відповісти
Проплачені бездельнікі!Віника,лопату Їм і направити енергію в позитивне русло на благо лучан!
Відповісти
Цілком з Вами згідний !
А студентів , котрі замість того щоб навчатися ходять на такі "тусовки"(почуте на вулиці) до лав Збройних сил України , там для них є прекрасні Залізничні війська.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пікетуватимуть міськраду
23 квітень, 2013, 15:51