«Парламент перетворився у майданчик для наступних президентських виборів», – Єремеєв

«Парламент перетворився у майданчик для  наступних президентських виборів», – Єремеєв
Нинішній Кабінет міністрів заслуговує на відставку, але після останніх подій у парламенті опозиція показала, що насправді не хотіла відставки уряду, вважає народний депутат Ігор Єремеєв.

Про це він говорив 22 квітня під час зустрічей із місцевою громадою в Любешівському районі.

«Я однозначно за відставку уряду. Надто багато було взято зобов’язань і надто мало обіцянок виконано», – зазначив нардеп.

Однак, за словами Єремеєва, опозиція сама ж «здала» голосування за відставку уряду і лише пропіарилася на цьому.

«Ніхто в п’ятницю таке важливе для держави питання не ставить на другу годину дня. Всім відомо, що в п’ятницю частину депутатів в цю пору вже не застанеш у парламенті. Я пробував переконати у цьому своїх колег з опозиції. Можна було перенести це питання на інший день», – зауважив депутат.

Однак, як відомо, 19 квітня після тривалих виступів прем'єра, народних депутатів усіх фракцій недовіру Миколі Азарову таки не оголосили, бо не вистачило голосів.

Як зазначає Ігор Єремеєв, частина позафракційних депутатів готові були голосувати за відставку Кабміну. Але те, як повела себе опозиція в цьому питанні Єремеєва дивує.

«Сорок хвилин виступав Арсеній Яценюк і доводив усім, який уряд поганий, що так успішно «завалив» роботу. Згодом сорок хвилин виступав Микола Азаров і переконував усіх присутніх в ефективності роботи Кабміну. Це не що інше, як доказ того, що парламент перетворився у майданчик для наступних президентських виборів. Стало зрозуміло, що ніхто нікого не збирався відправляти у відставку. Опозиція розуміла, що голосів не вистачить. Бо навіть вони не були у повному складі», – переконаний волинський позафракційний депутат.

«Таким чином опозиційні депутати, які нібито хотіли відставки Азарова, фактично дали недоторканість уряду на півроку. Бо згідно законодавства до питання про відставку уряду можна повернутися тільки через шість місяців, тобто аж у жовтні. Але до того часу в суспільстві накопичиться ще більший негатив до слабкого уряду», – зауважив він.

Також Єремеєв зазначив, що «для того, щоб поміняти уряд, опозиції потрібно було запропонувати кандидатури прем’єра і конкретних людей, яким можна було роздати міністерські портфелі». Тобто тих людей, на яких потім лягла б уся відповідальність за економіку країни. Цього не сталося, бо ніхто із опозиції не бажає перед президентськими виборами компрометувати свій «світлий» образ господарськими проблемами, яких останнім часом не бракує в державі, переконаний політик.

«А я як позафракційний депутат не бажаю в цьому спектаклі політиканства і популізму брати участь», – сказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Єремеєв
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А если бы принял участие, корона бы спала?
Відповісти
але ж вірна позиція. Опозиції ще вчитися треба політиці!А вони як барани мекають і гацають по залі
Відповісти
всім вчитись.років20.а там розберемся грамотно.одну партію зробим -труда.а поки і так побуде
Відповісти
Останні новини
«Парламент перетворився у майданчик для наступних президентських виборів», – Єремеєв
24 квітень, 2013, 12:00