«Люди навіть сварилися за пончики»: на Світязі – туристичний бум. ВІДЕО

«Люди навіть сварилися за пончики»: на Світязі – туристичний бум. ВІДЕО
Не зважаючи на початок відпочинкового сезону, Волинь вже має чим похвалитися. Кількість відпочивальників на Світязі суттєво збільшилась порівняно з попередніми роками.

Про це йдеться у сюжеті «Сфера ТВ».

Однією з причин вважають «європеїзацію» тамтешньої інфраструктури, адже вже другий рік на центральній набережній села Світязь облаштовують пляж, адміністрація Шацького національного парку разом із підприємцями оновила більшість елементів інфраструктури: парасольки, доріжки, пірси. Цьогоріч долучилася і влада, збудувавши пішохідні доріжки та огородження обабіч дороги навпроти пляжу.

Відпочивальники такими змінами залишилися задоволені і зазначають, що з кожним роком на Світязі стає гарніше та комфортніше.

«Ми відпочивали у своїй області на Білому озері і їздили на море, але тут нам подобається більше», - каже відпочивальник Ярослав з Рівненщини.

У будні відпочивальників не дуже багато, проте на свята кількість охочих відпочити збільшується в рази. Так, на Трійцю на пляжах був справжнісінький туристичний бум.

«Центральний пляж прийняв велику кількість людей. Ми не очікували такого, тому що жодного року стільки відпочивальників не було», - розповідає директорка Шацького національного парку Марія Христецька.

Через такий неочікуваний наплив туристів в місцевих магазинах виник «дефіцит» продуктів.

«Навіть були такі ситуації, що люди сварилися за пончики, тому що всім не вистачало», - додає очільниця нацпарку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все класно дякуємо, тільки парковкі трошкі не продумані.
Відповісти
Не хочу ображати, але ви настільки
тугі в просуванні бізнесу на озерах, жадібні в наданні послуг, навіть телевізора нормального нема в хаті за 1000 гривень, та то вже 15 років назад треба було робити,
Відповісти