Волинські депутати-медики ‒ проти заборони абортів

Волинські депутати-медики ‒ проти заборони абортів
Медики-депутати Волинської обласної ради не підтримують законопроект про заборону абортів в Україні.

Про це йшлося 23 квітня під час засідання комісії ради з питань охорони здоров'я людини, - повідомили у прес-службі облради.

Зокрема, свободівець Віталій Собко розповів, що пропонує підтримати законопроект, який має розглянути Верховна Рада, про заборону абортів.

"Я особисто проти абортів, але не погоджуюся з такою методикою скасування цього явища, як Ви пропонуєте у зверненні", - апелював автору проекту заступник голови комісії Михайло Бегаль, який працює головним лікарем Ратнівської ЦРЛ.

Таку ж позицію відстоювали й інші члени комісї. Голова комісії, заступник головлікаря Горохівської ЦРЛ Галина Майко зосередила увагу присутніх на тому, що законодавча заборона абортів, не тільки не вирішить проблеми, а й збільшить кількість кримінальних абортів.

На неготовності суспільства до такого радикального рішення наполягали завідуючи хірургічним відділенням Турійської ЦРЛ Любомир Валіхновський та лікар-хірург Колківської райлікарні №2
Яків Смокович. Депутати вважають, що потрібно посилити просвітницьку діяльність в цьому плані, роблячи наголос на духовному та моральному аспекті проблеми.

Між тим, Віталій Собко пропонував депутатам вивчити статистику тих країн, де заборонені аборти та запевняв, що там менше жінок приймають рішення перервати вагітність. Цей аргумент не переконав депутатів-медиків, оскільки вони вважають цю статистику такою, що не відповідає реальності. Мовляв, у країнах, де є заборона абортів, їх ніхто офіційно не фіксує.

Всі присутні члени комісії проголосували проти проекту, запропонованого Собком.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські депутати-медики ‒ проти заборони абортів
24 квітень, 2013, 08:17