Під луцькою мерією – пікет. ФОТО. ВІДЕО

Під луцькою мерією – пікет. ФОТО. ВІДЕО
Акція «Ми вільні збиратися вільно» під стінами Луцької міської ради 24 квітня зібрала близько 40 учасників, які вимагали скасувати рішення виконкому, який регулює мирні зібрання в Луцьку.

Акція розпочалася о 9:00.

Пікетувальники скандують: «Ми вільні збиратися вільно».

Серед учасників – переважно молодь, представники громадських організацій «Аморе», Національний Альянс, Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест», «Батьківщини молодої» та інших об’єднань. Присутні тут і депутати міської ради, які прийшли на засідання сесії. Зокрема Андрій Осіпов, Андрій Калахан, Юрій Вега, Роман Бондарук, Володимир Никитюк, нардеп Анатолій Вітів, депутат Волинської облради Святослав Боруцький.

Ведуча акції протесту Марія Доманська зазначила, що акція не політична. Учасники пікету запитують депутатів, чи готові вони проголосувати за скасування рішення виконавчого комітету.

Нагадаємо, виконком прийняв рішення про те, що організатори мирних зібрань повинні повідомляти мерію про захід за 4 дні до події. Проти цього рішення виступають кілька громадських організацій Волині, зокрема, й «Асоціація молодих реформаторів», яка ініціювала громадську кампанію за скасування цього рішення.

Учасники пікету підготували звернення до депутатів Луцької міської ради, прокурора міста Сергія Даніліня та виконавчого комітету. Вони вимагають скасувати неконституційне рішення.

Експерт всеукраїнської ініціативи «За мирний протест» Михайло Камєнев з Києва зазначив, що лише Конституція України визначає права і свободи громадян.

«Такі положення – це відгук Радянського союзу», - зазначає він.

«Такі рішення – це прихована зброя. Як рушниця на стіні. Коли потрібно, то про нього згадають і суди, і міліція», - додає експерт всеукраїнської ініціативи «За мирний протест» Михайло Лебедь.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пікет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За цього пана Юру Бондарук в одній місцевій газеті є хороша стаття за минулий четвер. Почитай.
Відповісти
По скільки цим студентам заплатили?
Відповісти
Їх не розігнали? Ні! Вони заважали руху транспорту? Так! То в чому, власне, проблема? Осіпов - це просто баба Яга, яка проти.
Відповісти
ніхто не заважав руху транспорту. не городіть дурні.
а розганяти не мають права!
Відповісти
Так пофоткатись чи дупу київським полизати, а може грандоїдам треба показпти вид роботи. то вони за баблоси і матір рідну продадуть.
Відповісти
Чому діти не в школах? Чому студенти не на парах? Піаряться здорові дяді не зрозуміло чим( навіть "ригіонали" то ліс садять, то шось з дітьми проводять. а тут кричать і кричать....коли вже наступить час реальних справ?
Відповісти
Покажіть мені хоч одну дитину в натовпі і ми разом посміємось. а чому ви, шановний Лідер, не на роботі, а сидите тут і фігньою займаєтесь?! і це, до речі, якраз реальні справи.
Відповісти
Якби ще так проводили заходи, як кричать в рупори, що їм не дозволяють їх проводити)))
Відповісти
Взагалі представники "Батьківщини молодої" знають що їх патріот - Бут-Гусаїм в рядах "Молодих регіонів"??? До того ж має посвідчення помічника-консультанта депутата обласної ради від Партії Регіонів) Батьківщина з малого вирощує тушок)
Відповісти
Брехня!!!
Відповісти
він вже написав заяву від помічника....бо там не має що робити...з регіоналами...
а в молодих регіонів він взагалі не числився...
і в партії тоже!!!
Відповісти
Не смійся з хворих!!!!
Відповісти
Ну, що всі вже себе на фотках роздивились. То чого ж лише один коменти пише, ну двоє ...
Щодо причини галасу - "Ото вже проблема !". Ну скасують це рішення і що? Просто, що далі ?
Це якось вплине на якість акцій. Як були з обмеженою фантазією так і лишаться. Ото вже уявляю Кононовичі і праві одночасно проводять заходи і одні виють за беспрєдел а інші волають про допомогу бо одні інши морди товчуть.
Панове жителі луцька коли бачите перед собою мітинг який перекриває вам дорогу "валіть прямо через центр мітингу" бо то є ваше право на безперешкодне пересування вулицями міста. Прийшов час вчити "малолєток" як співіснувати в соціумі.
Відповісти
будний день , на работу паталахи...
Відповісти
Дуже потішило 3-є фото з кінця)Це депутат Калахан в новому образі Щтірліца?)А взагалі молодці!Свої конституційні права потрібно відстоювати!Давно потрібно показати служителям народу їхнє місце!Підтримую!
Відповісти
Ауууууу... тут ще є нормальні... чи лишились одні "підгузники" і "підосіповики". Якщо є, то скажу наступне: маніпулюючи громадою, нав"язуючи свою думку він порушив Конституцію - акт безпосередньої дії. А саме порушив право, особливо моє право - громадянина України, жителя Луцька, на безпеку та громадський порядок. Це чітко визнано Конституцією, даною статтею. І от вам ситуація: "пізгузники" і "підосіповики" повідомили муніципалітет про проведення маршу вулицею міста за 1 хв, пішли тією вулицею, на дорозі створилась пробка. Як наслідок хтось не встиг до школи, до праці, екстенна служба не доїхала за призначенням - колапс! Головне вони пройшли, покричали... і що далі... Ось це дійсно злочин, злочин проти людини...
Відповісти
ну ти й троляка риго анальна)))зчезни?
Відповісти
Цікавий момент: захисники акції всі як один в дуже грубій формі реагують на критику. Це ваша культура, ваш рівень. Вас агресорів так сильно видно в таких речах.
Відповісти
Ох, скільки злих коментарів. Всі такі озлоблені один на одного.Скажіть, так як у нас у суспільстві буде порядок, коли Ви не поважаєте дій своїх побратимів? Чому самі не піднімете свій зад і не зробите хорошої справи для свого міста? А, ну так, ми можемо тільки балакати, коментувати, критикувати, а до справ так і не дійти. Жаль.Насправді потрібно бути однією нацією, народом, бути солідарним і мати повагу, тоді ми зможемо досягнути більшого. Намагатися робити не тільки для себе, а й для інших.І до слова, вітаю активістів з перемогою!
Відповісти
Останні новини
Під луцькою мерією – пікет. ФОТО. ВІДЕО
24 квітень, 2013, 10:06