Відпочинок на Шацьких озерах: умови та ціни

Відпочинок на Шацьких озерах: умови та ціни
Нинішній сезон відпочинку на Шацьких озерах стартував раніше усталених термінів. Відсутність дощів, сонячна і спекотна погода сприяли тому, що вода у Світязі, Пісочному, Пулемецькому, Великому Чорному та інших популярних водоймах до середини червня вже добре прогрілася. І на перші літні тривалі вихідні в край озер приїхала рекордна кількість відпочивальників.

Про це пише газета «Новий погляд+», – передає Район.Шацьк.

Бази і приватні дачі Світязя, пансіонат «Шацькі озера», урочища Гряда і Ляпове, санаторій «Лісова пісня» та інші улюблені для волинян місця відпочинку не встигали приймати туристів. Особливий наплив людей спостерігали в урочищі «Куточок рибалки» Світязя, яке цьогоріч порадувало комфортними облаштованими пляжами, новозбудованою набережною і гарними умовами для відпочинку.

Житла вистачило всім приїжджим. Комфортабельні бази на Світязі з гарними умовами відпочинку просили за добу від 800 до 2800 грн. за двомісний номер, у приватному секторі можна було поселитися дешевше: від 130 грн. за особу або від 450 грн. за номер на двох. Котедж на Світязі брали в оренду за суму від 1600 грн. на добу.

А от нагодувати армію туристів було складніше. У минулі вихідні був помітний ажіотаж у магазинах і на ринках. Велика кількість людей змітала з прилавків продукти харчування, приватники не встигали смажити пончики, випікати пиріжки і трубочки зі згущеним молоком, варити раки і в’ялити рибу. Цьогоріч здорожчав головний делікатес Шацьких озер – пончик, за нього продавчині просять 20 грн. (торік був 15), таку ж ціну встановили і на трубочку зі згущеним молоком. Вартість одного чебурека тепер 40 грн., стільки ж коштує і півлітрова баночка вареників з картоплею.

Вареного рака можна купити за суму від 15 до 55 грн. за штуку. За найбільш дороговартісний смаколик Світязя – свіжого вугра потрібно віддати 500-600 грн. за 1 кг (минулого року 450-550 грн.), за копченого – 850 грн. за 1 кг. Сомики канадські можна купити від 50 грн., лина – від 100 грн., щуку – від 80 грн. за 1 кг.

Не спадає ціна на овочі: огірки – 20-28 грн., помідори – 45-70 грн., капуста – 13 грн. за кілограм. Літрова банка полуниці вартує 15 грн., чорниці – 60-100 грн.

Мирослава ЦЮП’ЯХ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оху...бнагліли вони зі своїми цінами! Краще за кордон поїхати і сервіс краще, ціни, вибір смаколиків...а пончиків я і дома нароблю!
Відповісти
Ціни дикі, ніякого сервісу, бруд, сміття,відсутність каналізації...бомжатник за цінами закордонних курортів.
Єдине гарне у цьому - наше озеро
Я інколи відпочиваю в наметі, природа, шашличок, пивко,
За будиночки нехай платять дурники, неспроможні вмикати мозок і за ті ж гроші відпочити з комфортом
Відповісти
Мда,в Болгарії дешевше відпочити ніж в себе під боком
Відповісти
Нехай того вугра собі запхають в ....опу,за такі гроші
Відповісти
Останні новини
Відпочинок на Шацьких озерах: умови та ціни
24 червень, 2019, 09:56