Волинська єпархія ПЦУ пояснила скандальну ситуацію зі словами священника про онкохвороби

Волинська єпархія ПЦУ пояснила скандальну ситуацію зі словами священника про онкохвороби
У Волинській єпархії Православної церкви України розповіли, що священник Юрій Близнюк насправді не мав на меті однозначно стверджувати, що хвороби виникають у людей, які живуть у гріху.

Голова інформаційно-видавничого центру, священник кафедрального собору Волинської єпархії ПЦУ Віталій Собко зауважив, що публікація з позицією священника про походження людських недуг викликала негативний резонанс у суспільстві.

За його словами, на сайті єпархії у публікації і справді були слова: «Доведено, що жіночі й чоловічі онкохвороби виникають у тих, хто вів розпутний спосіб життя, зраджував». Ті, хто передруковував це на сайт єпархії з газети «Волинські новини», одразу не звернули на них пильної уваги. Утім, коли Інформаційне агентство ВолиньPost винесло це у заголовок, то у єпархії провели своєрідне розслідування й виявили, що священник Юрій Близнюк насправді казав дещо інакше.

Як виявилося, журналістка, яка брала інтерв’ю у священника, недослівно розшифрувала його слова. Й коли, за словами Віталія Собка, її попросили скинути аудіозапис, то з'ясували, що у реченні, яке викликало резонанс, Близнюк насправді не був таким однозначним.

«Звісно, може бути і так, що людина, яка захворіла на онкохворобу і не вела рузпусний спосіб життя. Звичайно, це було боляче прочитати і для людини, і для родичів. Я впевнений, що будь-який священник так висловитися не міг», - каже Віталій Собко.

Він зауважив, що і справді у публікації йшлося про те, що нерідко причина хвороб у – гріхопадінні. «Коли ми хворіємо, то правильно думати про те, що першопочатково причину треба шукати у грішному житті людини. Ми так загалом кажемо і посилаємося на святе письмо. Коли Христос зцілював, то казав: «Іди і більше не гріши». Тут ми знаходимо підтвердження цієї тези. Але це лише з одного боку. Але є і інший бік. Коли Христос повернув зір сліпому, його запитали про те, хто згрішив – сліпий чи його батьки. Але Христос сказав: «Не він, і не батьки». А це для того, щоб на ньому виявилася слава Божа. Тому можуть бути і інші причини. Тому неправильно стверджувати, що людина захворіла з причини гріха», - запевнив священник.

Віталій Собко додав, що, на його переконання, отець Юрій Близнюк – насправді хороший священник, який має великий досвід служіння при медичному закладі.

«Це мій колишній учень. Він хороший священник і хороша людина. Ні священник, ні журналістка, яка брала інтерв’ю, ні видання, яке зробило передрук, ніхто не мав наміру когось образити. Якщо це сталося, а це, на жаль, сталося, то мимоволі. Тому ми всі просимо пробачення у тих, для кого це стало образою», - резюмував Голова інформаційно-видавничого центру, священник кафедрального собору Волинської єпархії ПЦУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже дякую що розібрались,Слава Ісусу Христу!
Відповісти
Останні новини
Волинська єпархія ПЦУ пояснила скандальну ситуацію зі словами священника про онкохвороби
24 червень, 2019, 14:28