На Кіровоградщині бʼються за церкву. ФОТО. ВІДЕО

На Кіровоградщині бʼються за церкву. ФОТО. ВІДЕО
Невідомі захопили приміщення Володимирської церкви Київського патріархату у селищі Новоархангельськ на Кіровоградщині. Приміщення має перейти до Московської конфесії. Таким є рішення суду першої інстанції.

23 квітня тут зібралися близько 1 тис громадян. Між ними і невідомими молодиками відбулася сутичка, ‒ пише Gazeta.ua.

Останні 19 квітня захопили церкву, зайшовши в приміщення як будівельники.

«Я родом з цього селища. До мене звернулися прихожани за допомогою, бо хочуть забрати приміщення. Тому разом зі своїми однопартійцями поїхали на захист людей. Бо цю церкву люди будували понад 20 років. І я своїх дав близько 30 тисяч гривень. А тут виявляється, що нібито громада вирішила перейти до Московського патріархату. Про це йшла мова на зборах із головою райдержадміністрації. Священик там не був присутній, і була маса порушень. Про правомірні дії, що земля і церква перейшли до Московського патріархату є рішення лише першої інстанції. Виконавчої служби в день мітингу не було. Рейдерське захоплення відбулося, за чутками, характерного вигляду молодиками. Осіб 20 в церкву зайшли під виглядом будівельників. Викинули з храму священика і прихожан. Це просто бандити. Заблокувалися в середині на кілька днів. В церкві пиячили і палили. Вчора, коли був мітинг, один із них виліз на дзвіницю й у вікно всім нам унизу показав свої статеві органи», ‒ розповів перший заступник голови обласної організації «УДАР» 54-річний Ігор Козуб.

Щоб не допустити сутичок, біля церкви чергував «Беркут».

«Керівник «Беркута» виявився порядним чоловіком. Він забороняв підопічним нас бити. Хоч серед них було кілька неадекватних хлопців. «Беркутівцям» самим було бридко там стояти, бо розуміли, що церкву захопили бандити. Коли люди намагалися протиснути священика в храм, рейдери відкрили двері і випустили на людей суміш із вогнегасника. А потім попхали міліцію. А вона вже нас. Всі разом покотилися по крутих сходах. Впало дуже багато людей на нашу однопартійку. Їй поламали декілька ребер. Двоє чоловіків отримали травми голови. Їх прооперували. Кажуть, що з церкви зникли деякі предмети. Серед яких ікона, якій понад 250 років», ‒ додав «ударівець».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну Слава Богу!
Культовые сооружения из рук сектантов переходит в руки Святой Канонической Православной Церкви
Відповісти
езжай в москву там и канонизуй с кирилом)))
Відповісти
"сектант" в тебе в голові сидить і заважає тобі бути українцем!
Відповісти
О,кацапня проспалась,після каністри склоочищувача.Нехай би тобі,твій гебньо-кііріл дав пляшку бормотухи і бєломорканальчіку паасасать.Він же ж на цьому став святим.Іди в кропиву,поблюй.
Відповісти
ти про який культ патякаєш??? москалі найбільші фанатики!!!
Відповісти
Дибіли регіональні і мєнти запродані - всіх в Сибір. Там їм любо буде робити канонічну.
Відповісти
Навіть не віреться,що всі ці учасники зпровокованої бойні взагалі в щось вірять....
Відповісти
Зато як класно пропіарився Удар:)Як написали журналісти місцевої газети вже через 20 хвилин після "захоплення" церкви там були ударівці з флагами і бейсіками Удару.Далі включіть уяву і зрозумієте що то таке:)
Відповісти
Хтось класну провокацію замутив,а люди повелися.За Конституцією України церква відокремлена від держави,а тому суд не мав права приймати таке рішення.Таких суддів,треба гнати і саджати....
Відповісти
В 90-х роках так само робили українці коли відбирали церкви московського патріархату.За що боролись на те і .......
Відповісти
Мудак ти!Українське мало бути в українців.
Відповісти
:)))З дурнем спорити не буду:)Але красти чуже,то гріх.Якщо завтра Волинь захоче відділитись від України то за твоєю логікою такі дурні як ти побіжать забирати храми вже в Київського патріархату,а в Луцьку зьявиться свій патріарх:)
Відповісти
Повина бути єдина, соборна і апостольська церква...
І так воно буде... З часом...
Відповісти