Луцькі депутати просять ВР звільнити «тролейбусників» від пені

Луцькі депутати просять ВР звільнити «тролейбусників» від пені
Луцька міська рада звернулася до Верховної Ради з проханням підтримати комунальні підприємства, які перевозять пільгові категорій громадян.

Автором проекту рішення став депутат Роман Бондарук. Рішення ухвалили 24 квітня.

Запропоновані зміни до закону стосуються підприємств, які перевозять громадян електричним транспортом. Якщо дохід підприємств від перевезення пасажирів більш ніж на 40% складається з субвенцій з державного бюджету за надані послуги з перевезення пільгових категорій громадян, то підприємства звільняються від сплати штрафів та пені за несвоєчасну сплату сум страхових внесків.

Однак лише у тому випадку, якщо підприємства не отримали вчасно та в повному обсязі призначену їм в установленому порядку субвенцію з державного бюджету на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Отож, текст звернення виглядає наступним чином:

Звернення

Шановні Володимир Васильович, Олександр Сергійович, Арсеній Петрович, Віталій Володимирович, Олег Ярославович, Петро Миколайович та народні депутати України. Звертаємось до Вас про підтримку проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування щодо підтримки підприємств комунальної форми власності, які здійснюють перевезення пільгових категорій громадян». Цей законопроект має велике суспільне та соціальне значення для нашого міста.

Луцьке підприємство електротранспорту сьогодні знаходиться у дуже критичному фінансово-економічному стані. Заборгованість до Пенсійного фонду на 01.01.2013 р. становить 4,984 млн. грн. з них пені та штрафні санкції 1,8 млн. грн., дана заборгованість виникла у зв’язку з несвоєчасною компенсацією з державного бюджету витрат за надані пільгові транспортні послуги. Тому якщо даний законопроект не буде підтримано є велика загроза:

Припинення пасажироперевезення міським електричним
транспортом (який є найбільш екологічно чистим та соціальним транспортом в місті);

Втрата робочих місць працівниками Луцького підприємства електротранспорту;

Підвищення тарифів на перевезення пасажирів;
Недофінансування багатьох програм розвитку через необхідність коштів з нашого бюджету на забезпечення соціальних зобов’язань держави;

На нашу думку цей проект Закону створить умови для подолання фінансово-економічної кризи на нашому підприємстві електротранспорту та надасть можливість погасити борги по заробітній платі працівникам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі депутати просять ВР звільнити «тролейбусників» від пені
24 квітень, 2013, 16:51