Які переваги має Mazda 6 завдяки системі LAS?*

Які переваги має Mazda 6 завдяки системі LAS?*
Система Lane-Keep Assist System (LAS) була розроблена компанією Mazda, щоб полегшити керування автомобілем та зробити безпечнішим перебування на дорозі. Ця система передбачає сканування дорожньої розмітки та сигналізує на необхідність повернення на свою смугу руху. Завдяки цьому нова Mazda 6 є значно безпечнішою в порівняння з автомобілями, які такою системою не обладнані.

Особливості LAS

Система Lane-Keep Assist System активується автоматично, як тільки швидкість руху автомобіля перевищує 60 км/год. Система використовує відеокамеру, встановлену на лобовому склі. Програмне забезпечення розпізнає дорожнє розмітку та подає сигнали відповідно до отриманих зображень. Про вихід зі смуги руху водія попереджують звуки та вібрація. Також відповідне попередження з’являється на дисплеї.

Камера розпізнає білі та жовті лінії розмітки. Однак при погіршеній видимості це не завжди можливо. Варто ознайомитися з інструкцією до транспортного засобу, щоб дізнатися більше про особливості використання LAS.

Lane Trace

При активованому режимі Lane Trace система знижує зусилля, яке потрібно прикласти для повороту рульового колеса. Завдяки цьому забезпечується постійна підтримка для повернення у свою смугу руху. На поворотах система допомагає водієві рухатися безпечніше, вираховуючи оптимальну траєкторію руху відповідно до кривизни дороги.

Використання системи

На ефективність роботи Lane-Keep Assist System можуть впливати різні фактори, такі як погодні умови (дощ, сніг, туман та ін.) та дорожні умови (круті повороти, нечітка дорожня розмітка, нерівності).

Система LAS не для заміни водія, а для допомоги йому. Її ефективне використання базується на уважному керуванні транспортним засобом. Lane-Keep Assist System дозволяє суттєво полегшити цей процес, а також зменшити шкоду від нещасних випадків на дорозі. Однак вона не призначена для компенсації неуважності водія. Надмірно покладатися на неї не варто, оскільки така залежність може підвищити ризик виникнення аварійних ситуацій.

Не рекомендується використовувати LAS в таких випадках:

• Різкі повороти.
• Погані погодні умови.
• Слизьке дорожнє покриття.
• Недостатня відстань між транспортними засобами.
• Дорога без чітких жовтих чи білих роздільних смуг.
• Тиск в шинах не відрегульований до потрібного рівня.

Система налаштована таким чином, щоб уникнути непотрібних аварійних сигналів. Якщо водій виходить зі своєї смуги руху свідомо (наприклад, при повороті), звук та вібрація керма не повинні з’являтися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Mazda 6
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Які переваги має Mazda 6 завдяки системі LAS?*
25 червень, 2018, 14:57