Надійність та безпека Peugeot 2008*

Надійність та безпека Peugeot 2008*
На відміну від старих Peugeot, модель 2008 має значно кращі показники безпеки. Компанія не завжди мала дуже добру репутацію надійності. Інколи її транспортні засоби поступалися продукції інших брендів. Однак у випадку Peugeot 2008 все інакше. Цей кросовер відрізняється не лише потужністю та зручністю, а й надійністю та безпекою. Виробник точно не став економити на захисних опціях. Розгляньмо їх більш детально.

Безпека 2008

Автомобіль Peugeot 2008 отримав максимальний бал під час проходження краш-тесту Euro NCAP – 5 зірок. Транспортний засіб оснащений шістьма подушками безпеки. Одна з особливостей – аварійні вогні, які активуються автоматично при різкому гальмуванні. Також присутні датчики тиску повітря в шинах та запасне колесо, яке на займає багато місця.

Ще кілька корисних функцій, що були реалізовані в Пежо 2008:

• Автоматичне попередження про ризик зіткнення.
• Аварійне гальмування.
• Круїз-контроль.
• Датчики паркування та сліпих зон. Паркувальні датчики входять до стандартної комплектації моделей Allure и GT Line, а також в комплектацію Active Trim.
• Камера заднього виду.
• Дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням.
• Протитуманні фари з ефективним освітленням поворотів (якщо швидкість автомобілю не перевищує 40 км/год).

Система кріплення дитячого сидіння ISOFIX з двома триточковими ременями встановлена на двох задніх кріслах. Дві точки кріплення знаходяться на задній частині подушки, а третя точка – на задній панелі сидіння. Задні двері мають спеціальні блокування задля безпеки дітей. Можна не турбуватися, що малюк відчинить двері самотужки.

Подушки безпеки

В стандартній комплектації Пежо 2008 оснащений шістьма подушками безпеки, які забезпечують захист для водія та пасажирів. Ця система складається з таких елементів:

• Дві передні подушки безпеки для захисту голови і грудної клітки водія та переднього пасажира в разі фронтального удару.
• Дві передні бокові подушки захищають водія та переднього пасажира у випадку бічного зіткнення.
• Дві подушки «шторки» для захисту голів переднього та задніх пасажирів.

Конструкція

Кросовер отримав кузов надлегкої конструкції, призначений для поглинання максимальної кількості енергії при будь-якому ударі. Це зводить до мінімуму негативні наслідки зіткнення для водія, пасажирів та інших транспортних засобів.

Водночас з високим рівнем безпеки така конструкція забезпечує більш зручне керування, оптимізовані витрати палива та отримання більшого задоволення від поїздки

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.