На Волинь приїжджав заступник Богатирьової

На Волинь приїжджав заступник Богатирьової
Перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Качур (на фото справа) відвідав Волинську область.

Він ознайомився з діяльністю територіальних медичних об’єднань у Ковельському і Любомльському районах, відвідав пункт швидкої медичної допомоги Шацької районної лікарні і сільські амбулаторії, - пишуть Відомості.

Впровадженням медичної реформи на Волині чиновник МОЗ загалом задоволений.

«Та система охорони здоров’я, яка була донедавна, вже нікого не влаштовувала. Медична реформа почалась у пілотних регіонах: індустріальна область – Донецька, господарська – Вінницька, змішана – Дніпропетровська і, звісно, Київ. Гроші пішли на первинну ланку. Наприклад, у Донецькому регіоні ще два роки тому сільської медицини практично не було», - каже заступник міністра.

Заступник міністра додав, що також проходить формування єдиної мережі екстреної медичної допомоги. Минулого року придбали понад 500 машин «швидкої», цьогоріч планується закупити півтори тисячі.

«Є проблема з кадрами. У західних областях вона ще не сильно відчутна. На Львівщині забезпеченість лікарями і медперсоналом наближається до 100%, на Волині і Тернопільщині – під 80%, а на сході і півдні – всього 50-60%», - визнав Олександр Качур.

Заступник міністра охорони здоров’я торкнувся питання ліквідації дільничних лікарень.

«У регіонах складна ситуація з дільничними лікарнями. Ви зайдіть ввечері в будь-яку сільську лікарню і подивіться, скільки там хворих лежить. Та взагалі нема. При цьому витрати на оплату праці, харчування і медикаменти йдуть, часто – їжа і ліки тільки на папері. Кожен регіон має вирішувати на місцевому рівні, чи потрібні дільничні лікарні», - вважає посадовець із МОЗ.

«Колись українців було 52 мільйони, тепер – 45 мільйонів, а медзакладів лишилось, як і раніше. І не думаю, що якщо областям дати більше грошей на медицину, то щось зміниться. У дірявому відрі спершу треба залатати дірки, а потім воду лити. Головні лікарі і місцева влада мають бути господарниками», - підсумував заступник Богатирьової.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А він там був, що таке каже?
Хай прийде сам і подивиться, нічого з поважними людьми області їдити, підіть самі,по простому й подивіться: що робиться в дільницях!
Відповісти
Останні новини
На Волинь приїжджав заступник Богатирьової
25 квітень, 2013, 07:00