Список мільйонерів: скільки заробили українські міністри

Список мільйонерів: скільки заробили українські міністри
Виявляється п'ятеро українських міністрів живуть лише на зарплату, а у двох немає власного житла.

До 1 травня всі чиновники повинні відзвітувати про свої доходи та витрати. В уряді декларації оприлюднила лише половина міністрів, - пише Сегодня.ua.

Найбагатшим виявився Дмитро Табачник. За 2012-ий він збільшив свій капітал на 1,9 мільйона гривень. 1,7 мільйона ​​міністр отримав за рахунок відчуження майна (продажу або обміну). Площа його квартири - 125 квадратних метри (у 2011-му - 298).

На 700 тисяч гривень від Табачника відстає міністр інфраструктури Володимир Козак. 1,2 мільйона він отримав від продажу майна.

На третьому місці міністр доходів і зборів Олександр Клименко. Будучи головою податкової служби, за 2011-й він заробив тільки 699 тисяч гривень, а вже в уряді його зарплата збільшилася на 50,7 тисяч. Левову частку грошей він отримує за рахунок вкладів у банках - 850,6 тисяч за минулий рік (на 270,4 тисячі більше, ніж у 2011-у).

Як і в 2011-му Клименко без автомобіля. А ось про нерухомість, якою володіє сім'я, в декларації він нічого не вказав. Хоча у 2011-му в них було три авто: VW Taureg, MB S 500 L і Toyota Camry.



Міністр фінансів Юрій Колобов за рік позбувся статусу «мільйонера», збіднівши на 688,7 тисяч гривень. Мабуть, ці гроші він витратив на покупку ще одного будинку площею 385 квадратних метри і авто Mercedes-Benz S600. Сім'я міністра продала два авто - Toyota Highlander і Mazda CX-7, купивши натомість Porshe Cayene S і Land Rover Range Rover Sport. На рахунках у банках грошей у Колобова за рік додалося на 2,4 мільйона гривень.

Глава уряду Микола Азаров за рік також збіднів (на 222,4 тисячі гривень). Основна частина доходів - зарплата - 444,7 тисячі гривень.

За рік прем'єр заробив на викладацькій і науковій діяльності - 40 тисячі гривень. За 2012-ий на банківських рахунках у Азарова додалося 311,7 тисячі гривень, відсотків і дивідендів він отримав на 116 тисяч менше, ніж у 2011-му.

Єдиний віце-прем'єр, який оприлюднив свою декларацію, - Костянтин Грищенко. Він розбагатів на 25,5 тисячі гривень - йому підвищили зарплату до 21,8 тисячі. Дохід від дивідендів та відсотків за рік збільшився у понад два рази - до 40,9 тисячі гривень.

Міністр Кабінету міністрів Олена Лукаш, економрозвитку Ігор Прасолов, закордонних справ Леонід Кожара, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, енергетики Едуард Ставицький і регіонального будівництва Геннадій Темник живуть на одну зарплату.

З 12 міністрів, які оприлюднили свої декларації, тільки у Лукаш немає грошей на рахунках у банках. У Ставицького немає майна, а Сафіуллін катається на катері. А Кожара купив у 2012-у собі будинок за 120 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мабуть попереписували свої частки, щоб не платити податку на нерухомість.
Відповісти
Бідоття, наш мер багатший !
Відповісти
Отак) А Ви далі проти Табачника протестуйте=)
Відповісти