На Волинь приїхав Петро Порошенко. ФОТО

На Волинь приїхав Петро Порошенко. ФОТО
На Волинь завітав експрезидент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Горохів – перше місто, куди прибув Порошенко. У рамках візиту 27 червня він відвідає ще й Ківерці та Луцьк.

Відомо, що на Волині Петро Порошенко має намір представити кандидатів у нардепи від «Європейської Солідарності»: ОВО №20 – Івана Мирку, ОВО №22 – Юрія Моклицю, ОВО №23 – Юрія Сковороду.



Чекаючи експрезидента, заступник голови Волинської ОДА Денис П'ятигорець представив команду «ЄС»: блогера Андрія Карпова, заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України Наталію Бойко, легендарного комбрига Михайла Забродсього і кандидата від округу №20 Івана Мирку.



«Дуже сподіваюся, що наша команда в парламенті буде продовжувати курс до євроінтергації і не допустить реваншу Росії», - відзначила Наталія Бойко. Вона додала, що усі члени партії відкриті до співпраці та діалогу.

Денис П'ятигорець сказав, що, аби Україна перемогла, потрібно вести потужну інформаційну кампанію проти російської пропаганди. Одним із людей, які це пропагують, є блогер Андрій Карпов, котрий просто з мобільним телефоном став найпопулярнішим в інтернеті. Тепер його ненавидять російські канали і цитують українські, зауважив заступник голови ОДА.

«Я хочу, щоб далі українська замля була нашою, щоб ми не були рабами росіян, щоб вони не називали нас хохлами», - сказав він.

За словами блогера, на жаль, нині в країні можна побачити реванш Росії, зокрема, суди скасовують проукраїнські рішення - про перейменування проспекту Степана Бандери, для прикладу.

Майже о 13-ій годині до горохівчан приїхав Петро Порошенко.

Він відзначив, що 5 років тому підписав угоду про асоціацію з ЄС, через 20 днів після інавгурації. Тому 27 червня - визначний для країни день. І сьогодні він на Волині.

«Наше з вами завдання - зберегти напрямок руху, який був заданий нашою командою», - наголосив Петро Порошенко.





Він відзначив, що за 5 років вдалося досягнути чималих висот: відродити армію, захистити українську мову, створити незалежну від Росії церкву.

«Поки ми створювали всі умови для добробуту нації, інтеграції з ЄС та НАТО, п'ята колона Януковича, яка була підтримана Кремлем, взяла реванш. Здавалося б, минув місяць з інавгурації, але вони вже зробили чимало, зокрема, через суд скасували перейменування проспекту Бандери. Завтра вони вже Україну перейменують в Українську соціалістичну республіку. Але разом ми не дамо їм це зробити!» – гордо сказав Порошенко.

Він нагадав, що вчора завдали удар по армії, відвівши війська, по церкві та вірі через судовий позов щодо скасування Томосу, по мові, бо хочуть скасувати мовний закон.

«Ми зустрічаємося з вами наступного разу 21 липня на виборах», - сказав Петро Порошенко горохівчанам і вирушив у Жидичин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже своє показав, люди на виборах дали оцінку
Відповісти