У місті на Волині відмовилися від хлорування води

У місті на Волині відмовилися від хлорування води
У Нововолинську очищатимуть воду кухонною сіллю.

Для цього в місті реалізують спеціальний проект, - пише Волинь-нова.

Через зношеність систем водопостачання і брак коштів на їхню заміну з кожним роком проблема неякісної води все більше загострювалася. Дійшло до того, що в місті щодня траплялося 4-5 випадків пориву труб.

У Нововолинську розпочали реалізовувати проект, який передбачає відмову від технології знезараження питної води зрідженим хлором, а також реконструкцію водогонів.

Комунальне підприємство «Нововолинськводоканал» обслуговує 220 кілометрів водогонів, 15 з яких належать до головних магістралей, котрі потребують негайної заміни. Цьогоріч оновлять шість кілометрів найбільш аварійних ділянок.

Уже надійшла перша партія полімерних труб – 300 метрів, які можна без заміни експлуатувати протягом 50 років. Закупили їх спільно: за кошти бюджету міста і комунального підприємства. Вартість обладнання – понад чверть мільйона гривень.

За словами керівника підприємства Володимира Озімчука, воду в шахтарському місті більше не хлоруватимуть, а знезаражуватимуть кухонною сіллю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці! Ще би в Луцьку так..
Відповісти
Ті труби срср треба міняти скрізь і вже давно, а то як всі лопнуть то буде ділов? ще гірше ніж з нашими дорогами теперішніми.
Відповісти
Останні новини
У місті на Волині відмовилися від хлорування води
25 квітень, 2013, 11:35