У Луцькраді зізналися, що безсилі проти смороду в місті

У Луцькраді зізналися, що безсилі проти смороду в місті
Луцька міська рада не має важелів прямого впливу на підприємства, які, на думку міськради, винні у смороді в місті.

Про це йдеться у відповіді мерії на петицію Сергія Бакаленка про вирішення проблеми неприємного запаху в обласному центрі Волині.

У відповіді на петицію, міська рада звинувачує у смороді ТОВ “Біопаливо-енергетична компанія”, яка зливає відходи на поля фільтрації, що знаходяться на території Баївської сільської ради.

«Дані підприємства фактично розміщені у місті, проте зареєстровані у с.Рованці, вул.Промислова,3. Дозвіл на розміщення виробництва ТОВ «Біопаливо-енергетична компанія» надала Боратинська сільська рада. Поля фільтрації є приватною власністю ПАТ «Гнідавський цукровий завод». Канілізаційні стоки від району Вересневе та с.Гірка Полонка, з 2017 року відводяться централізованою мережею на каналізаційно-очисні споруди міста Луцька», - йдеться у відповіді.

Крім цього, у тексті додають: «Луцька міська рада не має заходів прямого впливу на дані підприємства, тому зверталась до Волинської обласної державної адміністрації, міського та обласного управлінь Держпродспоживслужби, державної екологічної інспекції у Волинській області, прокуратури Волинської області про вжиття заходів впливу до підприємств, які продовжують забруднювати атмосферне повітря, створювати нестерпні умови життя та праці лучанам, порушуючи взяті на себе зобов’язання у попередні роки. На даний час дієвих заходів впливу зі сторони обласних контролюючих служб не вжито»

Також, у зверненні йдеться, що 26 червня 2019 року депутати Луцької міської ради звернулись до Служби Безпеки України, Міністерства екології та природних ресурсів України та Міністерства аграрної політики та продовольства України з проханням врегулювати ситуацію із виникненням та поширенням неприємного запаху у місті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який вплив може мати недовлада,яка рейдерськи привласнила собі цю роль і перетворює місто в "помийну"яму.Що будемо робити,лучани???
Відповісти
нюхаймо - ми ж гейропс!
Відповісти
Необрану псевдовладу - у відставку і під суд!
Відповісти
Японія на 127 млн.населення - 12о тис.чиновників, Україна на 40 млн.населення-350 тис. чиновників.Цифри уперта річ.
Відповісти
Хтось може відповісти на питання: "НАФІГ тАКА влада???"
Відповісти
якщо зливають на цукровому то чому смердить в центрі?
Відповісти
проблема в політруку і підлітку, там самозакоханість зашкалює, а що смердить - то потерплять, спитати ж немає з кого, ця твікс-парочка не для вирішення проблем містян, а для дерибану на користь олігархів
Відповісти
для чого нам така влада якщо нічого не може.
Відповісти