«Бу-Ба-Бу» у Луцьку презентували нові книги. ФОТО

«Бу-Ба-Бу» у Луцьку презентували нові книги. ФОТО
У Луцьку представники творчого угрупування «Бу-Ба-Бу» презентували свої книги, жартували, читали поезію.

Захід відбувся 25 квітня у Центрі культури та дозвілля Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

До Луцька прибули Юрій Андрухович та Олександр Ірванець. Третій «бубабіст» Віктор Неборак з технічних причин не зміг приїхати на презентацію, - пояснив Ірванець.

Обидва поети по черзі читали свою поезію. Поруч зі сценою продавалися їхні книжки.

Юрій Андрухович презентував свою нову книжку «Листи в Україну», яку він писав ще з початку дев’яностих. Ця книга коштувала 35 гривень, а книга Ірванця – 25. Як пожартував останній, хоча книга його колеги дорожча і на кращому папері, але його «краща за змістом».

Ірванець також читав поезію, написану ним ще в дев’яностих. Частина з них увійшла в книгу «Загальний аналіз». В одному з віршів згадувався Луцьк. У «1996 (поїзд Київ-Луцьк)» автор розповідав про пошуки вбивці Онопрієнка, як він їхав у цьому поїзді, як міліція його підозрювала, чи він не той вбивця.

Відведені півтори години для зустрічі минули швидко – поети не встигли відповісти на питання, які записками передали глядачі з зали. Але пообіцяли, що приїдуть в Луцьк ще.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: культура
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шкода, що фотографії - аби "наклацати", безсюжетні, непрофесійні. Але ж цікаві постаті, зустріч!..поміняйте фотографа!
Відповісти
Постаті приїхали, повипендрювалися, по тисячі гривень зі студентів взяли.
Відповісти
Не журись,скоро приїдуть більш цікаві постаті,твої кумири Потап і Настя Камєнскіх
Відповісти
Нормальні фото, не гоніть. Ви ще поганих не бачили. Я б хотіла подивитись, як би ви там сюжет шукали, у тих цікавих постатях.
Відповісти
Цікава тенденція волиньпосту - під будь якою новиною більше гімна, аніж конструктиву. Навіть, здавалося б, такі хороші люди, митці, справжні класики як Андрухович та Ірванець викликають у людей коментарі у стилі: "Постаті приїхали, повипендрювалися, по тисячі гривень зі студентів взяли."

Портрети цих постатей через 30 років висітимуть на літературознавчих кафедрах, а ваші фотографії навіть внуки не переглядатимуть. Цікаво, чи справді хтось читав тут твори цих "постатей"? Чи хтось з вас спілкувався з цими "випендреними"? Коли ви востаннє відривали пальці від клавіатури і брали до рук перо? Не ручку - перо, яким творять новий світ. ЧИ створив хоч хтось з вас хоча б щось?

Раджу утриматися від пустопорожніх коментарів і піти почитати стару добру книгу.
Відповісти
Останні новини
«Бу-Ба-Бу» у Луцьку презентували нові книги. ФОТО
25 квітень, 2013, 18:03