«Вставай, Україно!» в Черкасах. ФОТО

«Вставай, Україно!» в Черкасах. ФОТО
Понад 5 тисяч черкащан взяли участь в акції опозиції «Вставай, Україно!», стверджують у ВО «Батьківщина».

Марш та мітинг відбулися в четвер, 25 квітня, - повідомили у прес-службі партії.

Учасники акції тримають національні стяги, прапори опозиційних сил, портрети Юлії Тимошенко, плакати «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ!», «Україні волю! Юлі Волю!», «Звільнимо Юлю», «Юля, Черкащина з тобою!», «Юля з нами!», «За достойну пенсію!», «За справедливу зарплату!», «Роботу для кожного!».

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ, ДИВИТИСЯ ФОТО: «ВСТАВАЙ, УКРАЇНО!» В ЛУЦЬКУ


Марш «Вставай, Україно!» на чолі з головою фракції «Батьківщина» Арсенієм Яценюком та фракції ВО «Свобода» Олегом Тягнибоком рушив від площі Дружби Народів до Театральної площі. А на Театральній площі відбувся мітинг, до якого приєднався голова фракції «Удар» Віталій Кличко.



Перед початком маршу Арсеній Яценюк наголосив журналістам, що черкащани вийшли захистити свої права, «відгукнулися, щоб разом із опозицією пройтись маршем і сказати своє «так» європейській Україні і «ні» Віктору Януковичу: «Черкащина підтримує опозицію і підтримує зміни в країні».





Голова фракції «Батьківщина» також нагадав, що під час виборів-2012 у двох округах на Черкащині, де виграли представники від опозиції, перемога була «вкрадена Партією регіонів»

«Опозиція наполягала і внесла до парламенту постанову, відповідно до якої наші кандидати, які законно виграли вибори, повинні бути визнані ЦВК народними депутатами України», - зауважив він.



Нагадаємо, в опозиції кажуть, що влада намагалася завадити проведенню акції протесту «Вставай, Україно!». На Соборній площі Черкас, де раніше було заплановано проведення мітингу в рамках акції, влада вирішила начебто провести концерт до Дня перемоги, який, як відомо, відзначається лише через два тижні.

Від 24 квітня Соборна площа по всьому периметру оточена наметами Партії регіонів.

Як стало відомо, 24 квітня в навчальні заклади Черкас надходили дзвінки з обласного управління освіти і науки та методичного кабінету з вимогою забезпечити виступи шкільних творчих колективів на концерті до Дня перемоги. При чому про це повідомляли в примусовому порядку: «Якщо не будуть співати учні - будуть співати художні керівники».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ми встали, пройшлись, покричали - а далі? який альтернативний план?
Відповісти
чекати нової команди
Відповісти
Звичка по командах діяти? Щось це нагадує...:)
Відповісти
Останні новини
«Вставай, Україно!» в Черкасах. ФОТО
25 квітень, 2013, 19:54