Як у Луцьку вчилися малювати волинські писанки. ФОТО

Як у Луцьку вчилися малювати волинські писанки. ФОТО
Майстер-клас із писанкарства відбувся напередодні Великодніх свят у Луцьку.

Захід провели 25 квітня, ‒ повідомляють у прес-службі молодіжної організації «Національний Альянс».

Майстриня Катерина Пащук підготувала для присутніх презентацію про писанкарство. Вона розповіла про символіку кольорів писанки, символіку орнаментів. Особливий акцент зробила на символі хреста.

«У християнстві хрест ‒ символ страждання, смерті й воскресіння, яким церква все починає, благословляє і освячує», ‒ зазначила Катерина Пащук.

Беручись до малювання писанок, присутні помолилися.

«В українських традиціях наші предки завжди молилися перед будь-якою роботою і тому в усьому були майстрами. Тільки з позитивними, очищеними емоціями можна відчувати і творити», ‒ сказала голова Національногоо Альянсу Майя Москвич.

Майстриня Валентина Машлай доповнила, що справді кожна писанка, яка закріплена «Отче нашем», мала велику силу і велику енергетику.

Вона детально розповіла учасникам майстер-класу про те, як написати писанку. Присутнім роздали схеми писанок із волинським орнаментом. Майстриня зазначила, що для волинської писанки характерні червоний, помаранчевий, жовтий кольори. Розповіла, що орнамент складається з графічних малюнків ‒ «кривульки», «гребінців», «трикутників», «розетки».

«Колись, якщо намалювати на писанці «розетку» та подарувати, то це означало освідчитись в коханні», ‒ зауважила Валентина Машлай.

Протягом двох годин із великим натхненням учасники майстер-класу розписували яйця. Кожен намалював свою писанку, яку забрав з собою на згадку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як у Луцьку вчилися малювати волинські писанки. ФОТО
26 квітень, 2013, 10:23