Завод «Богдан» витер об Луцьк ноги, – депутат Осіпов

Завод «Богдан» витер об Луцьк ноги, – депутат Осіпов
Директор Луцького підприємства електротранспорту призначений на посаду, аби лобіювати інтереси кредитора ЛПЕ – компанії «Богдан-лізинг», - вважає депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов.

Таку думку він висловив 25 квітня під час звіту перед громадськістю.

Він розкритикував діяльність комунальних підприємств Луцька, зазначивши, що вони не прибуткові. Особливу увагу зосередив на Луцькому підприємстві електротранспорту, яке здійснює тролейбусні та маршрутні перевезення, а тобто виконує соціальну функцію.

Зокрема, депутат зосередив увагу на кадрових призначеннях на підприємстві. А саме – призначенні на посаду керівника Івана Грицанчука.

«Іван Грицанчук – це один з керівників Луцького автозаводу до свого призначення на посаду керівника ЛПЕ. А Луцький автозавод входить до корпорації «Богдан». Корпорація «Богдан» - це найбільший кредитор ЛПЕ. ЛПЕ боргує корпорації «Богдан» велику суму грошей», - пояснив Осіпов.

Нагадаємо, що 25 грудня 2007 року між ТзОВ «Богдан-Лізинг» та Луцьким підприємством електротранспорту уклали договір фінансового лізингу для придбання 21 автобусу моделі А-069.21, 14 одиниць моделі А-144.1, 6 одиниць моделі А-144.5.

Вартість предмета лізингу на момент його передачі відповідачу становила 11 мільйонів 736 тисяч гривень.

«Міський голова призначає людину, яка працювала там, яка хоче отримати багато грошей. Її призначають на підприємство, яке винне багато грошей. Хто такий Іван Грицанчук? Це агент корпорації «Богдан». При здоровому глузді хто-небудь би це зробив?», - додав депутат.

Він припускає, що таке призначення має підстави хіба тоді, коли є «зацікавлення у результатах для корпорації «Богдан».

Згадав Осіпов і про те, що один з членів виконкому - заступник президента Корпорації «Богдан» Володимир Гунчик.

«Чому Богдан-лізинг стягує величезні суми з Луцька? Чому Романюк, який є величезним господарником не слухається порад тимчасової контрольної комісії, яка сказала, що договір лізингу слід розірвати?», - запитує Осіпов.

Загалом депутат називає угоду «економічно правильною». Втім додає, що місто вибрало неправильного контрагента. Каже, що «Богдан-лізинг», для якого продаж автобусів місту був найбільшим контрактом, повинен був надати знижку, не стягувати неустойку, зменшити відсотки і не застосовувати різницю в курсі долара.

«А вони з нами вчинили, як жорстокі представники капіталістичного світу. Вони об місто витерли ноги, витерли ноги об всіх лучан. Застосували штрафи, відсотки, курсові різниці», - додає Осіпов.

Більше того, депутат додає, що керівник ЛПЕ може понести кримінальну відповідальність, якщо він платить кредити тому, коли є борги по зарплаті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Осіпов, ЛПЕ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На вулицях нашого міста я помітив тролейбуси польського виробництва (мабуть) і автобуси б/в закордонного виробництва на маршрутах, де їздили автобуси "Богдан". Цікаво, що вже наше месна зборка не витримукє і розсипується, що купляють б/в техніка закордонного виробництва, Вона мабуть краще нашщого нового.
Відповісти
ЛПЕ сплачує лізингові платежі ТОВ"Богдан-Лізинг" з 2007 року.Чому Осіпов, як "крепкий" юрист та депутат не допоміг ЛПЕ розірвати договір лізингу? Говорити-це не мішки носити! Юрист- працюй!!!
Відповісти
Так в статті написано що ЛПЕ не хоче розривати договір, бо воно зацікавлене в виплаті всієї суми. Як розірвати договір якщо жодна сторона цього не хоче?
Відповісти
Ви поцікавтеся скільки Київ закупив тролейбусів нашого місцевого збирання цього та минулого року. Будете здивовані Якість цих тролейбусів - європейського рівня! А Луцьк купує вживаний транспорт у Любліна, бо немає чим заплатити за новенькі машини. Щось нагадує шевця без чобіт.
Відповісти
ОбХи-Хикаюсь. Волыняки "самодостаточные".
Для своих пенсионеров не могут троллейбусы сделать. О Фуфло.
Відповісти
Обхіхікайся!!! СПРАВЖНІ ВОЛИНЯКИ цілком самодостатні!!
В тролейбусах їздять не тільки пенсіонери!!!
Тролейбуси ніхто безплатно не робить і не дає!!!
Відповісти
Если ты "СПРАВЖНІй ВОЛИНЯКа" так давно бы заработал и купил. А ты языком ляпаеш. На таком металлоломе только в запукре ездят. Матюгаюте поляков за "антибендеравщину" а сами объедки с их стола подбираете. Вот это и есть "СПРАВЖНІ ВОЛИНЯКИ"
Відповісти
Язиком ляпаєш перш за все ти. Я сам себе забезпечую.
Я не знаю в якому регіоні ти живеш, явно, що не в західному. З коментів видно, що ні "хрена" ти не знаєш
західний регіон. Тролейбуси БОГДАНА їздять в Києві, Криму,
Тернополі і в інших містах України. І давай не перекручуй інформацію про поляків ,якщо не знаєш суті.
Поляки теж хочуть розібратись в тому що було і приїжджають до нас!!!
Відповісти
Правда в тому, що рейдери Осіпов та Ромік Бондарук підторговують маршрутами через свого ставленика, який працює заступником у Грицанчука. Грицанчук спробував обмежити їх бізнес - ось і получив від Осіпова по зубам.
Відповісти
Очень похоже.
Стиль ЙОСиповича.
На гавне сметану собирает.
Відповісти
Ну при чому тут Грицанчук та ще Гунчик? Осіпов певно
не може ще збагнути, що ми вже живемо в умовах
КАПІТАЛІСТИЧНОГО РИНКУ ( хоча я не все одобрюю,що відбувається в наших умовах ринкових). А хто був мером Луцька в той час, чомусь не згадують!!! Правильно пан Шиба!!!
Він є головною дійовою особою в цій УГОДІ, а не Гунчик і Грицанчук!!! Думати треба, що підписуєш і не підставляти місто!!!
Відповісти
Останні новини
Завод «Богдан» витер об Луцьк ноги, – депутат Осіпов
26 квітень, 2013, 14:57