Чому електронний цифровий підпис є більш захищеним, ніж звичайний?*

Чому електронний цифровий підпис є більш захищеним, ніж звичайний?*
Відмова від паперового документообігу та перехід на цифрові рішення – сучасна тенденція для бізнесу. Хоча поки що не можна точно сказати, коли офіс стане повністю безпаперовим, розвинені країни впевнено рухаються в цьому напрямку. Електронний підпис є одним з таких інструментів. Він має таку ж юридичну силу, як і звичайний підпис, при цьому дозволяючи швидко і дуже точно провести ідентифікацію документу.

Перш ніж ви зможете серйозно розглянути можливість використання електронних підписів у вашому бізнесі, потрібно розглянути їх ключові переваги. І головною з них є високий рівень захищеності документів. Він обумовленим цілим набором особливостей технології.

Аутентифікація підписувача

Набір електронних даних з сертифікатом відповідності завжди є унікальним. Він дозволяє точно встановити особу людини, яка поставила підпис під документом. Це забезпечує гарантоване підтвердження статусу електронного документу, а також той факт, що автор лишив підпис свідомо.

Цілісність даних

Цифровий підпис гарантує, що документ не буде змінено. В ньому не можна нічого виправити, як це інколи трапляється з паперами. Якщо документ хтось змінює, підпис автоматично стає недійсним. Думайте про документ, як про «замок». Підпис в даному випадку є «ключем». Якщо ви відредагуєте документ, «замок» буде змінено, і старий «ключ» до нього вже не підійде.

Відсутність підробок


Звичайний підпис можна підробити так, що навіть професійна експертиза не завжди це розпізнає. Електронний підпис може лишити тільки його власник. Він є єдиною особою, що має доступ до зашифрованих даних. Автор не зможе стверджувати, що його електронний підпис було підроблено третьою стороною. Це дає змогу легко довести справжність документів у суді.

Проста зміна підпису

Ваш теперішній підпис такий же, яким був і 20 років тому? Це значно спрощує роботу зловмисникам, особливо якщо підпис є простим. У випадку з електронним інструментом не можна просто ретельно скопіювати лінії на папері. Підпис є набором даних, які зберігаються надійно захищеними у цифровому вигляді. Сертифікат перевірки ключа діє лише протягом обмеженого періоду часу та повинен регулярно оновлюватися.

Електронні документи з цифровими підписами мають і ряд інших важливих переваг. Їх не потрібно зберігати в архівах. Вони можуть бути доступні з будь-якого місця і в будь-який час (через інтернет-з’єднання). Вони значно спрощують документообіг, взаємодію між окремими підрозділами компанії, контролюючими органами, клієнтами і т.п.

Джерело: https://elbuh.com.ua

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.