На будівництво перинатального центру в Луцьку дадуть 50 мільйонів

На будівництво перинатального центру в Луцьку дадуть 50 мільйонів
Рішення про виділення держкоштів на медичний заклад прийняли під час експертної комісії державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

Засідання відбулося 25 квітня, ‒ повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

Облдержадміністрація подала на розгляд комісії план фінансування створення перинатального центру із зазначенням джерел та детальним розписом витрат; медичне завдання на розробку проектно-кошторисної документації; експертний звіт Держбудекспертизи з розгляду проектної документації, загальний та внутрішньобудівельний титули будови, технічне завдання на закупівлю медичного обладнання, скориговану проектну документацію, відомості про результати конкурсних торгів, плани перепідготовки, підготовки та підвищення кваліфікації медичного персоналу з використанням пропозицій Міністерства охорони здоров’я України, міжнародних організацій, проекту «Німецько-швейцарська ініціатива».

Нагадаємо, крім запланованих у 2013 році коштів державного бюджету, на створення перинатального центру у Луцьку також передбачено 7,5 млн грн з обласного бюджету.

За перший квартал цього року уже освоєно 5172,853 тис. гривень. Роботи виконує місцевий генпідрядник – «Луцьксантехмонтаж-536», аби вчасно здати об’єкт в експлуатацію (заплановано на 2014 рік).

У випадку повного освоєння державних капвкладень, передбачених на 2013 рік, до завершення бюджетного року, експертна комісія повернеться до розгляду питання про фінансування перинатального центру в Луцьку з можливістю додаткових асигнувань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Будівництво перинатального центру обійдеться в 100 млн.грн., ще в мільйони його щорічне обслуговування, скористається послугами центру відсотків 5% населення області в рік. Чи не краще було б ці гроші спрямувати на первинну медичну допомогу, станції "швидкої" та обслуговування пацієнтів в ФАПах та поліклініках. Кому це вигідно?
Відповісти
Як на мене такі центри повинні бути, щоб дітей з малою вагою доношувати, щоб набрали ваги. Але треба порахувати відсоток завантаження і потреби в такому великому центрі. Хоча в районах якщо у тебе двойня, то направляють на Луцьк на обстеження і на роди. Тоді краще ті гроші спрямувати наприклад у Ковель, Нововолинськ, Володимир-Волинськ і там побудувати сучасні пологвоі будинку з нормальною матеріально-технічною базою і не потрібно буде тоді всіх направляти до обласного центру, і воно буде більш раціонально, ато доїдь з якогось села до обласного центру по нашим ямам, якщо прийдеться їхати за 150 км і кожна хвилина вагу. Комусь вигідно це марнотратсво.
Відповісти
Треба, щоб діти народжувалися у нас. І треба щоб вони народжувалися. Ато нас українців все меншає і меншає. І держава повинна створити умови не тільки у обласному центрі, а й в більш-менш більших містах області. І персонал трохи добре навчити, щоб добре роди приймали, ане тягнули щіпсами.
Відповісти
Правильно, для чого ж тоді створюємо госпітальні округи? Ось в Ковелі є залізнична лікарня, яка потребує ремонту і є міська лікарня. То можливо дешевше і раціональніше їх було модернізувати і віддати один чи два поверх під перинатальний, яим бухати гроші в нове будівництво?
Відповісти
Через рік чи два заявимо, що нам не потрібна Луцька районна лікарня, бо ж буде єдиний Луцький госпітальний округ, чому не скористатись тими приміщеннями?
Відповісти
Колишній міністр охорони здоров'я Поліщук заявив, що в Україні лише 10% виділених коштів доходять безпосередньо до пацієнтів, а решта 90% іде на зарплату, будівництво і обслуговування галузі охорони здоров'я
Відповісти
Останні новини
На будівництво перинатального центру в Луцьку дадуть 50 мільйонів
26 квітень, 2013, 13:29