ФБР створює робота-шпигуна для Facebook і Twitter

ФБР створює робота-шпигуна для Facebook і Twitter
Федеральне бюро розслідувань США планує створити глобальну систему збору інформації з популярних соціальних мереж, зокрема Twitter і Facebook.

Про це інформує ТСН.

«Сфера соціальних мереж стає основним джерелом розвідки, тому що вона першою реагує на ключові події та оперативно вказує на можливий розвиток ситуації», - йдеться в заяві SOIC (Центру стратегічної інформації та операцій ФБР).

У зв'язку з цим ФБР оголосило тендер на розробку програмного забезпечення, призначеного для отримання інформації з «відкритих джерел». Така програма, зазначили у відомстві, має відповідати низці вимог: забезпечувати зручний пошук за ключовими словами в чатах соціальних мереж, сортування даних, прив'язувати повідомлення до географічних об'єктів, зокрема, з використанням Google Maps 3D і Yahoo Maps.

Крім того, підвищена увага буде приділена здатності системи відстежувати інформацію, так чи інакше пов'язану з терористичною діяльністю, а також можливості автоматичного перекладу на англійську мову повідомлень з інших мов в режимі реального часу.

Правозахисники з групи Privacy International, яка базується в Лондоні, вже висловили занепокоєння з приводу подібного плану розвідслужб.

«Це не той випадок, коли чим більше у правоохоронних органів інформації, тим краще», - сказав управляючий директор організації Гус Хоссейн.

За його словами, використання подібних програм призведе до того, що багато невинних користувачів перебуватимуть під наглядом, а правоохоронні органи будуть завалені потоками персональної інформації, важливої для самих користувачів, але абсолютно даремної для спецслужб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: інтернет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знаю, що в КПІ студенти в якості дипломної роботи створювали програму для аналогічного пошуку "Вконтакте". Програма була створена. Цікаво для чого і для кого?
Відповісти
Я думала така програма вже давним-давно все записує.
І хай собі записує, якщо ти не терорист, то нема чого переживати, що хтось прочитає твою переписку, всеодно там, скоріше за все, немає нічого нового і цікавого.
Відповісти
Останні новини
ФБР створює робота-шпигуна для Facebook і Twitter
27 січень, 2012, 14:07